Sunday, October 08, 2006

So much trouble in the world today..

Tänään luin uutisista varsin huolestuttavan, ja samalla surullisen uutisen: Venäläinen toimittaja Anna Politkovskaja oli murhattu kotitalonsa hissiin. Kyseinen toimittaja on kirjoittanut mm. teoksia Venäjän sodista Tšetšeniassa, sekä arvostellut Vladimir Putinin hallitusta ja yleistä hallintotapaa. Ei ole siis kovinkaan vaikeaa arvata tämänkään verityön toimeksipanijaa.

Tietenkin on selvää, että tällekin rikokselle tullaan löytämään joku syyllinen, joka sitten näytösoikeudenkäynnissä tuomitaan. Selvää on kuitenkin se, että mitä varmemminkin Venäjän hallituksella on ollut kyntensä pelissä. Toisinaan tällaisissa tilanteissa minulle muistuu väkisinkin mieleen eräs lukion maantieteen kurssi, jossa opettaja totesi, että kokeessa Venäjää ei saisi merkitä kehitysmaaksi missään nimessä. Hiukan kyllä huvitti tuo ehdottomuus, ja meinasinkin kysyä, että missä mielessä Venäjä ei eroa normaalista kehitysmaasta.

Eipä tuo Venäjän touhu eroa mitenkään Neuvostoliiton ajoilta. Naamat ovat vain vaihtuneet, vaan valitettavasti päällä on edelleen sama meininki. Sikäli hiukan surkuhupaisaa, että kaikki Venäläiset jotka tuon huomaavat, vaiennettaan joko setä Kalashnikovin tai pikaisen Siperianmatkan avulla. Anna Politkosvkajakaan ei ole poikkeus.

No comments: