Sunday, October 29, 2006

The contents of my wallet

Bloggeri on taas kussut aika rajusti viime tuntien aikana. Mitkään postaukset eivät ole "julkistuneet", ja olen saanut taas vaikka minkämoisia kohtauksia sen johdosta: lähinnä olen kuitenkin kiroillut ja manannut Bloggeria alimpaan helvetin tasoon tästä hyvästä.

No, nyt kun kerran ajatukseni virrat ovat tilapäisesti padottu, niin joudun tämän postauksen aikana esittelemään vaatimattoman lompakkoni sisällön teille potentiaalisille mielenkiintoisille. Seuraava lista siis kuvaa kaiken sen, mitä siellä juuri nyt on. Nauttikaa:

The contents of my wallet:

  • Lukiolaiskortti/Gymnasistkort/Studentcard (jolla ei kyllä nykyisin ole kovinkaan paljoa käyttöä, mutta enpä ole sitä raaskinut poiskaan heittää, sillä sen avulla saa ajella vielä mm. VR:n kaukojunissa puoleen hintaan vuoden ajan, vaikkei enää lukiossa olisikaan. VERY USEFUL !!)
  • KELA-kortti/FPA-kort/SII-card (Sairausvakuutuskortti/Sjukförsäkringskort/Sickness Insurance Card): tämän kortin kanssa olen useimmiten joutunut vaikeuksiin esim. lentokentillä, missä en ole muutamia vuosia sitten omannut passia. Se on yleensä hyväksytty pitkin hampain ylipäätäänkin kaikissa tilanteissa, missä minun on pitänyt henkilöllisyyteni esittää. Nykyisin se on aika tarpeeton.
  • Pieni, valkoinen paperilappu, jossa lukee tyttöystäväni nimi ja puhelinnumero: tämä on niitä tilanteita varten, jos satun menettämään tajuntani ja siinä samalla muistini - voin siis nopeasti soittaa tyttöystävälleni, ja pyytää häntä identifioimaan minut. Tosin, tämä suunnitelma toimii vain siinä tilanteessa, ettei lompakkoani varasteta siinä samalla. Mutta, totta puhuen, voin kuitenkin todeta sen, että tämä lappu on pikemminkin ollut lompakossani siitä lähtien, kun tyttöystäväni tapasin. Siinä on siis ollut tyttöystäväni puhelinnumero. Aika IHQUA !!
  • 35 € käteisenä yhden 10 euron, yhden 5 euron ja yhden 20 euron seteleinä: näin suuri rahamäärä on minulle jokseenkin harvinaisuus, nimittäin nykyisin olen joko täysin nk. "persaukinen", taikka sitten kaikki rahani ovat turvallisesti tilillä ja kortilla.
  • 10,5 € käteisenä kolikkoina: on valitettava tosiasia, että usein setelit muuttuvat kolikoiksi rajuimman kaupankäynninkin pyörteissä, muodostaen rahamassien pohjalle ikäviä hiluja. Näitä hiluja on nyt sitten kerääntynyt kolikkotaskuun taas jopa kymmenen euron verran, joten aika yllättävänkin paljon rahaahan tässä olisi. Voin kuitenkin todeta, että vihaan suunnattomasti juuri näitä 5-centin kolikoita, sillä niiden rahallinen arvo muistuttaa minua tuosta muinaisesta itsenäisen Suomen Tasavallan kymmenen pennin kolikosta, josta taisi tulla melkeinpä täysin arvoton 2000-luvun alkuvuonna.
  • Aktian asiakaskortti/kundkort tilille # 405571-248708: tämä oli se säästötili, mikä minun piti avata "opintotarkoituksiin": se on kuitenkin seisonut täysin tyhjillään sitten avaamisensa, ja kaikki normaali rahaliikenne on kuitenkin virrannut vanhemman käyttötilini kautta. Thanks for nothing.
  • Aktian asiakaskortti/kundkort tilille # 405571-248161: tämä on se vanhempi tili, ja huomattavasti vilkkaampi liikenteeltäänkin. Se on kuitenkin sinänsä aika ikävän "kädestä suuhun"-kompleksin vaivaama, että toisinaan siellä on ihan kiitettäviä summia rahaa, jonka jälkeen moiset rahat häviävät sitten epämääräisten ottojen siivittäminä takaisin markkinatalouden ahnaaseen kiertoon. Tilini onkin siis täydellinen esimerkki aikansa kutakin - ilmiöstä.
  • Aktia (Säästöpankin) Visa Electron - pankkikortti: tämä tällainen kortti on varmasti älykkäin keksintö, mitä lajimme edustajalle voidaan antaa sen kaikessa petollisuudessaan: sen käyttäjä huijataan luulemaan, että pienellä muovisella lipukkeella voi maksaa vaikkapa valtamerilaivan ilman sen kummempia käteissummia. Henkilökohtainen sekasorto talouspoliittisella elämänalueella kuitenkin seuraa sen jälkeen, kun "petetty" ihminen huomaakin kyseisen summan kadonneen tililtään. Kortilla maksaminen on siitä mukava tapahtuma, että varsinaisen rahan näkemättä jättäminen kauppatilanteessa huojentaa niin mieltä kuin lompakkoakin, tosin vain hetkellisesti. Minun mielestäni on ainakin helpompaa ostaa tuotteita tällä kortilla, kun ei tarvitse varsinaisesti nähdä rahan vaihtavan omistajaa. Sitä voi sitten kaikessa hiljaisuudessa arvuutella, että kestäisiköhän tili vielä yhden leivänpaahtimen tai plasmatelkkarin ostoa, kunnes raja tulee vastaan ja säästöt pamahtavat miinuksen puolelle. Itselleen valehteleminen on kyllä toisinaan ihan terapeuttinen päätös. Ignorance is bliss (?)
  • Epämääräinen valkoinen muovikiekko, joka sisältää numerosarjoja: no, tässähän on tietty kyseessä salaisen terroristiryhmäni ydinasearsenaalin laukaisukoodit. Nämä lompakossani kuljeskelen pitkin tätäkin maata, ja aina toisinaan mm. vanhusten kiilatessa kassajonossa, tulee minulle suunnaton tarve luetella muutamat numerosarjat tuosta kortista suoraan matkapuhelimeeni, jonka jälkeen muutamakin ikäihmisten lepokoti saa välittömän purkutuomion. (Huono) huumori kuitenkin sikseen: tämä kiekko sisältää kuitenkin ihan nk. "aikuisten oikeasti" verkkopankin maksukoodit siihen, jos haluaa maksaa jotakin kyseisessä ohjelmassa.. Or is it !?!!?
  • Valkoinen muovikuori Aktian logolla varustettuna: tänne sisään voi piilottaa kaikki asiakaskortit, pankkikortit yms. maallisen omaisuuden ylläpitämiseen tarvittavat lipukkeet.
  • Tyttöystäväni kuva: no comments required. <3>

No comments: