Tuesday, September 20, 2005

Suuri , lopullinen ja väistämätön pako (the great inevitable escape)

Postilaatikossa minua odotti hyvinkin erikoinen yllätys palattuani "Linnankosken sedän" hellästä huomasta jälleen yhden koepäivän rikkaampana. Nimittäin paikallislehti "Sipoon sanomat" oli päättänyt ilmaantua postilaatikkooni. Kyseinen lehti ei ole ilmestynyt säännöllisesti postilaatikkooni enää vuosiin. Syy taitaa olla siinä että Nikkilään sijoitettu lärpäkkeen toimitus ei kai ole keksinyt mitään konkreettista mistä kirjoittaa.

Selailin lehden lävitse ja artikkelit olivat aika normaaleja , harmaita , väkisin kasattuja juttuja missä joko käsiteltiin Sipoon mukamas "Jees" - asemaa kuntana johon oli hyvä muuttaa tai että Ruotsinkielinen lastenkonsertti oli onnistunut hyvin. Huomasin myös että Nikkilässä oli tehty muutama mainittavan arvoinen nk. "rötös". Joku oli vienyt puutarhapatsaita ja kasveja murtauduttuaan kukkakauppaan. Kuulemma ikkunakin oli oikein mennyt rikki ja kaikkea. Kenties Porvoon poliisi lähettää viisi autoa pidättämään kaikki lähikorttelien asukkaat epäiltyinä lähipäivien aikana.

No kuitenkin , lehti oli tylsä ja täynnä 70 % Sipoon mainostamiseen keskittyviä juttuja. Olen erittäin iloinen tämänkin päivän jälkeen että satun vain asumaan tässä paikassa sillä ikävä totuus on se että olen lopen kyllästynyt Sipooseen ja sen edustamaan "agraariunelmaan" joka toivottavasti päättyy ennen pitkää Helsingin kaatopaikaksi päätymiseen. Olen päättänyt paeta täältä niin pian kuin suinkin mahdollista. Tahdon kokea uudenlaisen agraariunelman jossain muualla.

Ja mitä itäiseen uuteenmaahan tulee , niin siitäkin minulla on epäilemättä sanottavaa. Ensinnäkin haluan jälleen todeta että Sipoo on näistä paikkakunnista varmasti se kaikista huonoin paikka Askolan ja muutaman muun paikan lisäksi. Jotkut kateelliset Porvoossa väittävät Askolalaisten elävän aivan omaa käsitystään elämästä Askolan syvissä metsissä , mutta "lievä" tosiasia on että Sipoolaiset ovat itseasiassa sitä pahinta sakkia. Täällä se elämä ottaakin todella surrealistisen marssijärjestyksen ja sitä kestettyään (jälleen kerran) "lievät" 20 vuotta voi kenties tajuta että on aika muutokseen. Haluan , ja aionkin muuttaa täältä pois ja kovinkin pitkälle kaikesta tästä mitä "östra-Nyland" edustaa. Vaikka eipä silti , löytyy täältä muutama valopilkkukin.

Mitäkö 'valopilkulla' tarkoitan ?

Menkää Porvooseen. Se ei omaa kaikista kiroutuneinta ja takapajuisinta elämänasennetta toisinkuin tämä paikka. Sielläkin on omat ongelmansa mutta jos välttämättä haluatte tällä "katoavalla seudulla" pysytellä niin menkään sinne. Haluan ilmoittaa että siellä elämä on hiukan helpompaa. Olen sen itse huomannut ja kokemusta on jo vuodesta 2003. Toivonkin totisesti että kymmenen vuoden päästä Helsinki syö tämän paikan ja integroi sen eräänlaiseksi sosiaaliseksi koealueeksi keskelle kasvavaa pääkaupunkiseutua paikkana missä vieläkin ajetaan traktoreilla ja kiroillaan huonoa satoa Ruotsiksi.

Huomenna on muuten viimeisen äidinkielen kurssin koe. Saadaan kirjoitella oikein essee. Näkisin että se on jokseenkin suuri askel sillä siitä alkaa nk. "lopun alku". Sen jälkeen äidinkieli ei tule iskemään enää kasvoille minkään suuremman kurssin muodossa ja yksi aine poistuu jälleen kokonaan ohjelmista.. Kokonaan. Huolimatta siitä että koe alkaa kahdeksalta ja siihen menee aika varmasti täydet neljä tuntia niin aion kirjoitella sen valmiiksi hymyssä suin sillä olen saanut jälleen purkaa turhautumistani tähän kuntaan ja sen paskaan "asiain esittelyjärjestykseen".

Paetkaa tekin jos olette tulleet siihen päätökseen , mitä tähän kuntaan tulee. Kaikki eivät siihen mahdollisuutta saa. Minä ainakin kovasti yritän ja toivon jättäväni tämän kaiken taakse jonkin ajan päästä. Olen kovinkin väsynyt tähän paikkaan ja toivon hartaasti että Osama Bin Laden muuttaisi tänne ja Amerikkalaiset pudottaisivat tämän täyteen paheellisia atomipommejaan. Tai kenties ulkoavaruudesta karannut nk. "Zombie-rutto" iskisi jokaiseen näistä ja ne söisivät toisensa Helsingin pudottaessa tänne lisää paheellisia atomipommeja.

No joo , nyt riitti unelmointi ja on aika mennä nukkumaan. Koittakaapa jaksaa sillä aion postata lauantaina jotakin sivistynyttä. Ehkä.

No comments: