Thursday, September 15, 2005

Abiturientti nukkuu huonosti

On selvää että ei saisi jännittää. Silloin kun jännittää asiat menevät useammin todella huonosti. Syntyy huolimattomuusvirheitä ja epäröintiä joka vaikuttaa pysyvästi lopputulokseen. No näinhän tässä on nyt päässyt käymään.

YO - kuullut syksyllä 2005 taisivat jäädä sitten historiaan ainakin minulla sellaisina mitkä eivät todellakaan saaneet aikaan positiviisia tuloksia. Pistän monetkin epäröinnit ja lopullisten , 100 % oikeiden vastauksien vaihtamiset jännittämisen piikkiin. Sille en voi mitään. Uusi asia jännittää useimmiten todella rankasti ja vieläpä näinkin suuret asiat mistä riippuu jo paljon. Ainakin alustavasti voin siis todeta tuloksien olevan huonot. Luulen että en pysty kirimään edes kirjallisissa sen vertaa että tämä "L" tippuisi nyt syksyllä. Oikeastaan toivon että pystyisin edes takaamaan itselleni sen E:n nyt syksystä niin asiat olisi hyvin - sillä keväällä uusinnoissa ei sitten olisi mitään hävittävää.

Syksyn kuuntelu oli tällä kertaa ihan normaalin pituinen ja muutenkin sisällöltään perinteinen. 30 kohtaa monivalintaa ja sitten viisi kohtaa avokysymystä. Olen menneisyydessä harjoitellut 60 moninvalinnan tehtäviä joten pahempaakin on kieltämättä nähty. Kuitenkin se on niin pienestä kiinni että asiat menevät päin persettä ja tämähän on se tyyppiesimerkki.

Nyt tässä välissä on normaali koeviikko ja sen jälkeen perjantaina on sitten kirjalliset. Saapa nähdä miten käy. Suoraan sanoen jännitys on nyt kadonnut ihan täysin , kuten aikaisemmin totesin. Mutta kirjallisethan eivät tietenkään ole näin vaikeita sillä siellä on aikaakin miettiä niitä vastauksiaan.

No comments: