Tuesday, August 17, 2010

Yllätykset on kivoja(?)

Kävin eilen Helsingissä.

Oikeastaan en tiedä että miksi edes päätin mennä sinne. Olin kai tylsistynyt, tai jotain.

Haahuilin pitkin Helsinkiä ja kävin syömässä eräässä pienessä Kiinalaistyylisessä ravintolassa. Hassua miten oikeastaan kaikki nuo Kiinalaisiksi ravintoloiksi itseään kutsuvat ovat a) ryhtyneet tarjoamaan myös Sushia paljon enemmän kuin ennen valikoimissaan sekä b) näyttävät koostuvan lähes samoista ruokalajikkeista ravintolasta riippumatta.

Tuon Kiinalaisravintolan nimi oli "Shanghai City", ja törmäsin siihen aivan sattumalta. Ihan kiva paikkahan se oli.

Ostin myös yhden kirjateoksen- nimittäin Jens Lapiduksen Snabba Cash-käännöksen "rahalla saa", josta on tehty se elokuvakin. Ostin kirjan suoraan sen kustantajan myyntiliikkeestä, jossa se oli vähän yllättäen halvin mitä olin siihen asti löytänyt kaikista vaihtoehdoista. Tavallaan jännää lukea tuo teos, mutta tavallaan taas ikävää että hyllyssä on taas yksi kirjateos lukematta. Ymmärrän kyllä toisaalta että kun lukeminenkin nimenomaan lukeutuu erääksi harrastuksekseni, niin on aika väistämätöntä että toisinaan tulee ostettua kirjoja ihan itselleenkin. Se on kuitenkin samalla myös vähintään yhtä välttämätöntä että tajuaa ennen pitkää taas kansoittaneensa kirjahyllynsä täyteen kaikenlaista roinaa, josta ei pääse sitten millään eroon. Täytyy kai yhä edelleen yrittää pitää minimalistinen lähestymistapa kirkkaana mielessä tämänkin osa-alueen hankintojen kanssa.

Eilen oli muuten aika lämmin päivä ja taitaa tänäänkin olla. Ihan kiva juttu sekin, nimittäin viikonloppuna minun pitää oikeastaan lähteä käymään eräässä paikassa. Kunpa ilmat olisivat viikonloppuna kohdillaan.

Muuten niin tuli käytyä myös Helsingissä eräässä tavallisessa ruokakaupassa. Ostin sieltä erinäisiä kahveja, ja kiikutettuani ne kahvit kassalle niin minua odotti siellä varsin mielenkiintoinen näky. Nimittäin kassaneitinä työskenteli "se yksi Idols-tähti", jonka nimeä tai henkilöllisyyttä en viitsi sen enempää tässä valottaa. Olen kuitenkin varma että kyseessä oli juuri tämä Idols-persoona, kun hänen nimilapussaan niinkin luki. Olipa yllättävä käännös, ja minun edelläni asioinut tyttöduo olikin huomioinut tuon tosiasian ja päättikin kysyä tältä naiselta siihen samaan vanhaan klassiseen tyyliin että "hei, etkös sä ole.. se???"

No olipa hän hyvinkin "juuri se". En muista että mitä hän noille naisille vastasi, mutta mitä kuulin sen hälinän ympäriltä niin näin oli käynyt tai hän oli ollut siellä töissä jo aika pitkäänkin. En muuten muista että oliko hän juuri eräs Idols-voittajista, mutta ainakin hän oli yksi melko pitkälle päässeistä finalisteista tai jotain.

No comments: