Saturday, August 28, 2010

Paper jungle

Enemmän ja vähemmän pieniä paperitöitä. Nimikirjoituksia ja tulostimen paperia sekä mustetta kuluu.

Yöt ovat alkaneet olla melko kylmiä. Tänäänkin vain seitsemän astetta. Harkitsen väliasun käyttämistä lenkeillä. Kenties pipokin pitää pistää päähän. Tai ehkä pitää ostaa uusi pipo.

Olisin oikeastaan halunnut lähteä käymään Helsingissä taiteiden yössä. Nämä jutut mitä nyt kuitenkin väsäilen hieman vievät aikaa sellaiselta, ja toisaalta ajateltuna kenties parempikin että vievät. Onpahan jotain konkreettisempaa kuin tutustua kylmiin ja pimeisiin pääkaupungin öihin kaikkine järjestyshäiriöineen ja tapahtumineen. Luin itseasiassa jonkun jutun Helsingin sanomien sivuilta, missä haastateltiin kahta sinne mennyttä naista, ja he istuivat ihan suorasti talvihatut ja takit päällä jotain helvetin flirttailukurssin antia puiden.

Itse en näe oikeastaan syytä miksi juuri naisten pitäisi käydä flirttailukursseilla. Olen kokemuksieni perusteella tullut siihen tulokseen että lähes nainen kuin nainen saa seuraa kuin seuraa mieheltä kuin mieheltä vaikkapa nyt jossain juottoloissa jos hän todella juttuun panostaa. Miehillä se on vaikeampaa joko henkisesti tai fyysisesti tai juurikin niistä seikoista tai pikemminkin niiden seikkojen vajaavaisuudesta riippuen.

Olen nähnyt jälleen viime päivinä jälleen enimmäkseen painajaisia öisin. Itseasiassa minulle kerrottiin että suurin osa unista on aina negatiivisia sisällöltään jonkun tutkimuksen mukaan, joten sinänsä se on kai ihan ymmärrettävää. Pitäisi katsoa asiasta se eräs melko äsken tullut dokumenttikin.. onkohan se vielä nähtävissä YLE-areenalta?

Toinen uni oli todella omituinen ja se on kalvanut minua jo useamman päivän ajan. Siinä pieni lapsi jotenkin omituisesti hajosi kappaleiksi keskellä katua, mutta lapsi hajosi kappaleiksi niin kuin sellainen keinotekoinen nukke jolta joku julma kakara irrottaa päät ja raajat jonkun leikin tiimellyksessä. Muistan itseasiassa joskus lapsena itsekin tehneeni moista, mutta tuossa unessa niin tapahtui aivan itsestään.

Siinä unessa oli päivä. Kohtasin jonkun pienen muistaakseni poikalapsen jonkun kadun kulmassa, ja kun lapsi näytti jotenkin eksyneeltä niin kysyin häneltä että minnehän hän oli menossa ja mikä oli hätänä. Lapsi sopersi jotain, mutta yhtäkkiä ryhtyi huutamaan ja kaikki sen raajat alkoivat irtoamaan itsestään niin kuin jollain nukella. Onneksi heräsin.

Olen muuten taas katsellut elokuvia.. Eräs jonka muistan on sellainen kun "The day the earth stood still" vuodelta 1951. Siinä avaruudesta laskeutuu maan pinnalle omituinen ihmisjätkä ja hänen robottinsa. Ihmisjätkä vaatii päästä kaikkien maailman johtajien puheille koska hänellä on tärkeää asiaa koko ihmiskunnalle.

Kokoontuminen ei kuitenkaan onnistu, joten ihmismäinen avaruusmies paljastaa juonensa koko maailmalle; ihmiskunnan kehitettyä atomienergiaa niinkin pitkälle että se yltää avaruusmatkustuksen käyttöön katsotaan sen olevan vaarallista muille avaruuden muukalaissivilisaatioille tai jotain. Tästä syystä avaruusmies sanoo että hän voi tuhota ja kai tuhoaakin maapallon mikäli ihmiskunta ei lopeta atomienergian käyttämistä.

Vittumainen kiristäjä.

Lopuksi kuitenkin avaruusmies ammutaan ja hänen robottikaverinsa meinaa tuhota maapallon. Maapallo kuitenkin pelastuu mm. avaruusmiehen tultua jotenkin toisiin aatoksiin katarsiksenomaisessa tilassa ja robotti sekä mies häipyvät paikalta.

Nuo vanhemmat Scifi-leffat ovat oikeastaan juoneltaan aika täyttä paskaa. Lisäksi en pidä tuon elokuvan välittämästä sanomasta, jonka mukaan ihmiskunta ei saisi kehittää atomienergiaa siihen pisteeseen että se voisi matkata avaruuteen. Tietysti lieveilmiönä olisivat ydinaseet sun muu setti, mutta suoraan sanottuna ne avaruusoliot olivat täysiä mulkkuja järjestöineen mikäli luulivat että saisivat ihmiset pakotettua lopettamaan atomienergian käytön vain oman olemassaolonsa turvaamiseksi.

Mietin hetken että olikohan tuo noiden avaruusolioiden liittouma jonkinlainen EU:n vastine, joka määräisi kaikkiin jäsenmaihinsa tupakointikiellon baareihin sun muihin juottoloihin vain siksi koska joku mustekalahirviöitä edustava rotu ei siitä liiemmin pitänyt. Parempi että se avaruusjätkä ja sen kivikasvoinen robotti häipyivät Jenkkilän pääkaupungista mahdollisimman pian uhkailujensa ja yleisen pahennusta herättävän käytöksensä johdosta kokonaan.

Tuosta on näemmä tehty joku remakekin. Siinä tuo avaruusmies on Keanu Reeves, eli takavuosien Matrix-tähti. Paskaa kai sekin.

No comments: