Tuesday, August 10, 2010

On the other side again-

Juu, palattu ollaan.

Lähtö oli kuitenkin astetta absurdi ja surrealistisempi tapaus, nimittäin paria tuntia ennen lähtöämme eräässä viereisessä talossa asunut ilmeisesti(?) vanha nainen oli päättänyt äkisti kuolla syystä tai toisesta. Ensiksi paikalle saapui ruumisauto ja heput sinisissä paidoissa ja kravaateissa.

Sitten paikalle tuli hetkeä myöhemmin poliisin se "CSI"-yksikkö, joka meni sinne taloon sisään ja ryhtyi työskentelemään. Oikeastaan en tiedä että tarkoittiko tuon tutkijaporukan läsnäolo sitä että sisällä oli tapahtunut jonkinlainen rikokseen viittaava juttu, vai oliko se ns. "standard procedure". Toki en edes ole varma että oliko kyseessä joku CSI-tyylinen ratkaisu, vai mitä.

Juuri kun olimme lähdössä niin muutama poliisi kierteli vielä pihasta toiseen kysellen että tunsiko kukaan sitä naista siellä. Samassa tuo naapuri sanoi että eiköhän se nainen ollut ihan vaan niin vanha ihminen että taisi kuolla luonnollisesti- kuulemma hän oli nähnyt jonkinlaisen omaishoitajan käyneen tuon naisen luona aikaisemminkin. Kaipa se kuitenkin kuuluu poliisin tehtäviin tutkia että mikä oli oikeastaan homman nimi. Nyt tänään sain tietää että kyseessä tosiaankin oli ihan luonnollinen kuolema.

Hirveästi en ehtinyt jatkamaan tapahtuneen tragedian seuraamista, vaan oli kiire kentälle. Sori vaan.

Muuten niin eilinen oli melko brutaali päivä sikäli että kun päästiin puoleen väliin matkaa, niin aivan välittömästi taivas oli harmaa ja sade pirskotteli pitkin katuja ja ikkunoita. Siltikin ilta oli erikoisen lämmin täällä juuri sillä tavalla miten illat ovat lämpimiä ennen ukkosmyrskyä tai mahdollisesti välittömästi sen jälkeen.

Kuitenkin niin pahinta ei oikeastaan ollut se että ilma oli niin lämmin, vaan pahinta oli se että kun pääsin tänne niin SISÄLLÄKIN OLI AIVAN JÄRKYTTÄVÄN KUUMA. Tämä johtui siitä että useita ovia oli pidetty lukossa ja täten auringonpaiste oli päässyt lipumaan ikkunoiden lävitse ja sen synnyttämä kuumuus oli jotenkin omituisesti "jäänyt huoneisiin". Yritin välittömästi tuulettaa kämppää, mutta se ei oikeastaan auttanut asiaa.

Alkoi olla jo niin kuuma että minun oli pakko riisuutua. Yritin juoda kahvia pysyäkseni hereillä, sillä minulla oli vähän tekemistä. Päädyin kuitenkin bokserisillani katselemaan T-paita päällä sohvalla maaten jotain aivan helvetin epämääräistä elokuvaa, jossa paidaton Meksikolainen naamioitunut vapaapainija ja joku valkotakkiin pukeutunut tohtorismies keskustelivat jonkun television kautta joillekin uhkaaville avaruusfaaraoille. Hetken kyllä mietin taas että "what the fuck am I watching".

Yritin saada unta moneen kertaan mutta se ei onnistunut järkyttävän kuumuuden ansiosta. Seitsemältä nousin aamulla. En ehtinyt tänään tehdä oikeastaan muutamaa asiaa jotka piti hoitaa, mutta varmaan piakkoin ehdin.

Kaupassa oli muuten tänään Tsingtao'a.

Mitäs hittoa??

No comments: