Friday, August 20, 2010

Sitä kestäis en-

Ihmeellisiä unia taas viime yönä.

Uni oli tekstitetty ja puhuin jostain syystä Ruotsia. Kaksi äijää ja minä tappelimme jonkun pienen kojun edustalla ja toinen väisteli luotejani niin kuin Matrixissa. Lopuksi hän jahtasi minua pitkin mukulakivikatuja.

En ole koskaan kokenut teini-iässä mukamas tapahtuvaa "sekavaa aikaa, jolloin ihminen on eksyksissä ja yrittää etsiä tietään niin elämässä kuin yleisestikin maailman turuilla". Minusta tuntuu että itselleni tuo aika on ajoittunut nyt kymmenen vuotta myöhempään elämäntilanteeseen, enkä ole ollenkaan varma että onko se hyvä vai huono juttu.

Tänään pitää mennä Helsinkiin. Huomenna pitää mennä Sipooseen.

Katselin pari elokuvaa. Toinen oli tuo originaaliversio The Hills Have Eyes-leffasta, ja olinkin tätä ennen nähnyt vain sen Remaken siitä. Kyseinen leffa ei ollut oikeastaan kummoinen, mutta eräällä niistä Kannibaali-pahiksista, jonka ristin "isoksi Penaksi" oli aivan järkyttävä musta permanenttikampaus, joka ei tosiaankaan sopinut alkuasukasmaisen brutaalille kannibaalitappajalle.

Toisekseen siinä leffassa otti päähän se että ne helvetin koirat mukamas pelastivat päivän jatkuvasti. Kyseessä ei ollut mikään helvetin Hopeanuolen jakso, vaan kyseessä piti olla vakuuttavan raaka kauhuelokuva tuon genren parhaimmilta vuosilta. Tämän tajuttuani ajattelin että eipä se Remakekaan tuosta leffasta ollut oikeastaan ollenkaan paha ratkaisu, sillä se oli tuohon alkuperäiseen verrattuna jopa ihan hyvä leffa.

Sitten katsoin sellaisen leffan kuin "Thank you for smoking". Sen moraalinen sanoma tupakkateollisuuden pahuudesta ei uponnut minuun, vaan pidän leffan päähenkilöä oikeastaan ihan mukiinmenevänä mainosmiehenä. Syy miksi en voi oikeastaan moittia tupakkateollisuutta on se, että nykyaikana tupakan vaaroista on niin paljon tutkimuksellista ja siten faktuaalista tietoa, että jäänee sen potentiaalisen tupakoijan itsensä ratkaistavaksi se että kannattaako tupakointi aloittaa. Samaan tapaan et voi haastaa oikeuteen McDonaldsia tai Hesburgeriakaan näin yksinkertaistettuna jos ja vain syömällä niiden tarjoamia ruokia sinusta tulee sairaanloisen lihava tai saat jonkun sairauden. Niin tupakointi kuin roskaruoankin syöminen ovat tietoisia valintoja, tai ne pitäisi ainakin ymmärtää tietoisiksi valinnoiksi.

Anteeksi että päädyin jauhamaan ja saarnaamaan. Se ei ole kai tapaistani, mutta kun viimeisin leffa nyt käsitteli tuota asiaa niin oli kai pakko päästää hieman ajatuksia ilmoille siitä että mitä fiiliksiä tuo nosti pintaan.

Viimepäivinä yöt ovat olleet kylmiä. Yhtä varmasti kuin ihminen vanhenee vuoden kerrallaan niin syksykin saapuu ennen pitkää kausi kerrallaan. Päivät ovat vielä ihan lämpimiä, ja niistä kannattaakin nauttia nyt niin paljolti kuin vaan voi.

En kyllä vieläkään nuku öitäni kovin hyvin-

No comments: