Friday, August 13, 2010

Sleep is impossible-

28 astetta päivällä.

Yöllä ei voi oikeastaan nukkua, vaikka totta puhuen viime yö olikin suhteellisen viileä. Kävin yöllä lenkillä, vastaani käveli nuori vaaleahiuksinen nainen. Hän pelkäsi jostain syystä yöllistä lenkkeilijää, eli minua. Neuvoin häntä menemään kotiinsa siihen aikaan yöstä, sillä ei todellakaan ollut viisasta harhailla sielläpäin tuohon aikaan. Hän vastasi minulle vain nopeasti muutamalla "okeilla".

Ajatukset harhailevat jatkuvasti vähän kaikenlaisiin ajatuksiin. Katselin eilen muutaman leffan, päällimmäisenä kai sellainen Christian Balen pätkä kuin The Machinist. Se oli aika uuvuttava leffa sinänsä, että pääosissa oli aivan sairaan laiha Bale, mutta lopussa hänestä näkyikin välähdyksenomaisia kuvia taasen normaalipainoisena.

Tietöitä tehdään kauempana. Oranssit hälytysvilkut pureutuvat tajuntaan juoksiessasi ohitse ja miettiessäsi vielä pitkään sitä miksi niitä oikeastaan tehdään yöaikaan eikä päivisin. Lieneekö kyse heilläkin vain lämpötiloista vai maksetaanko yötöistä kenties paremmin.

Yhdessä vaiheessa katuvalojen valaisemassa osassa eräästä levennyksestä yhtäkkiä lähtee liikkumaan pieni tumma henkilöauto. Se ajaa nopeasti ohitseni mutta kuljettajan paikalla istuu omituisesti hymyilevä nuori tyttö. Blondi hänkin.

Omituisen epäsuoria kohtaamisia blondien kanssa tänä yönä.

No comments: