Sunday, August 22, 2010

The monsters make me hide-

Tänään Sipoossa.

Opin seuraavaa:

VHS-nauhoina voi itseasiassa olla julkaistuna vaikka mitä todella epämääräisen legendaarista kamaa, jota ei todellakaan olisi muuten julkaistuna kuin videotallenteina ollenkaan. Tulipa nähtyä sellainen todella psykedeelinen pilottijakso jollekin 1989-1990 yritetylle Transformers-kopiolle nimeltään "Computer Warriors", josta tosiaan on tehty pelkkä pilottijakso. Onneksi sitä ei oltu jatkettu sen pidemmälle, mutta tässä noin viisitoista minuuttia pitkässä pilotissa oli aivan järkyttävän huonosti dubattu ääniraita suomeksi.

Aivan ratkiriemukas "sarja", sanoisin. Erään pikkupojan ääni kuulosti siltä että se oli äänitetty jonkun ison torven kautta tai vähintään puhelimen välityksellä, ja ne toiset heput sitten muuten vaan kuulostivat aivan järkyttävän epämääräisiltä.

Animoinnin tasokaan ei päätä huimannut, mutta aika tiukille meni arviot kun sarja oli kai periaatteessa teetetty vuonna 1990 mutta vannoin sen olevan animoinnin tason ja periaatteessa vähän musiikkiraidankin perusteella selkeästi 1980-lukua. Noh, periaatteessa kai se olisi voitu tehdä vielä vuonna 1989 jotta olisin voinut laskea sen mukaan, mutta lopullista totuutta on kai vaikea tässä vaiheessa enää selvittää.. kun ei kai kiinnosta. Mutta kuriositeetti se oli silti!

Sitten katseltiin jotain Kristillistä opetuskanavaa. En ole varma että olenko koskaan nähnyt tuota kanavaa ja sen ohjelmaa, mutta aika järkyttävää skeidaa sieltä näytti monessa muodossa tulevan. Kuulemma aina välillä siellä kanavalla "edusti" joku maailmanlopun profeetta-saarnaaja, mutta tällä kertaa se taisi jäädä näkemättä. Harmi sinänsä.

Yhdessä vaiheessa tutustuin "Sipoon Ryöstö"-teokseen, joka itseasiassa on minulle ainakin kansikuvansa perusteella tuttu juttu. En ole kuitenkaan sitä lukenut, enkä tämän päivän oppien perusteella aio lukeakaan. Lähinnä minua ihmetytti että kuka helvetti pystyi tekemään niinkin omahyväisen teoksen, jossa ihan oikeasti uskoteltiin että niin Suomen ulkopolitiikka kuin lähes kaikki muukin pyörii jollain aivan järkyttävällä tavalla jonkun motherfuckin' Sipoon ympärillä. Ei voi kyllä ymmärtää moista logiikkaa vaikka kuinka yritettiinkin painottaa että teos oli jotenkin fiktiivinen aihepiiriltään mutta kuitenkin sopivissa määrin faktaakin sekoittaen.

En ole oikeastaan enää varma että mikä näistä mestoista on lopulta pahempi. Sipoolaiset aluepalauttajat, Porvoon robottipoliisi poliisivaltioineen vaiko.. jokin muu. Ainakin Järvenpäässä oli pikkukakarana tosi mukava sellainen video- ja pelivuokraamo, mutta Järvenpäästä oli itseasiassa erään jo kauan sitten muihin kuvioihin siirtyneen hepun kotipaikka, jonka isä oli poliisi ja päätyi revolverilla kuulemma itsemurhaan.

Palatessani kotiin tapahtui taas kaikkea sellaista mihin en ollut varautunut. Ajelimme vähän uutta kautta pois, ja eräässä vaiheessa huomioin kaksi epämääräistä.. öhm.. vaikka käyttäen termiä "pissistä" keskellä junarataa. Tuo junarata oli keskellä pahinta mahdollista maaseutua, ja siksi ilmiö oli vähän sanotaanko että surrealistinen. Minulle heti tuli mieleen että odottivatkohan nuo tytöt itselleen jonkinlaista Thelma&Louise -tason loppua siten että juna tulisi ajamaan heidän ylitseen viimeisimmän teinirakkaussekoilun jälkimainingeissa.

Löysin myös eräästä "kylästä" todella piilotetusti pienen K-kaupan sekä jonkun hemmetin pubin. Siis mitä helvettiä!? En minä koskaan ollutkaan nähnyt että sielläpäin mitään Pubeja tai K-kauppoja oli, mutta kaipa jo itsessään se asia että siellä oli joku maalaismainen piilopubi jonkun ladon takana piilossa selitti kaiken sen.

Keskustaan-

Nuoret ajavat lauantai-iltana älytöntä rallia pitkin keskustaa. Joku goottityttö juo käsilaukustaan esille ottamaan siideripurkkia tyhjäksi ja kyselee ohikulkevilta ihmisiltä kännykkää lainaksi. Yhdessä vaiheessa ohitseni suhahtaa kolme kertaa sama auto täynnä nuoria heppuja jotka popittavat stereoistaan omituisia teknoremiksauksia suosituista lastenlauluista, kuten Muumeista ja Puuha-Peten tunnarista. Heille naureskellaan avoimesti muiden kadulla hengailevien tyyppien ansiosta, mutta näiden nuorten miesten mielestä se on varmasti ihan söpö tapa yrittää saada naisia itselleen.. tai jotain.

Kotona lenkki taittuu tällä kertaa kaatosateessa.

No comments: