Sunday, February 28, 2010

Tietokoneremontointi

Eräs kaverini joka tätä blogia luki tässä taannoin kommentoi että tekstin määrästä päätellen taidan kirjoitella tänne aika paljon. Myönsin sen ja sanoin hänelle että tämä on kai yhtä paljon harrastusta kuin se on terapiaakin. Ilmaista terapiaa, vieläpä. Tosin todella kieroutuneesti kuuntelijan roolissa ovat kaikki ne jotka tätä lukevat säännöllisesti (ja teitähän on edelleen jonkin verran) tai sattumalta saapuvat tänne tasaisin väliajoin milloin mistäkin.

Lupaan kertoa pitkästä aikaa hieman jotain normaalimpaa, enkä aina vain jankata siitä kuinka vaikeaa on olla minä.

Tänään väänsin kahdeksan tuntia tätä vanhaa konettani kuntoon. Asensin siihen Windows XP:n, ja loput seitsemän tuntia sitten etsiä ajureita tämän äänikortille ja väänsin nettiyhteyksiä kuntoon. Nyt alan olla tästä lopputuloksesta ihan tyytyväinen siinä mielessä, että tämä ei enää toimi niin puuroisesti kuin ennen tuota uudelleenasennusta. Tämä "vanha kone" on oikeastaan todella miellyttävä käyttää tällä hetkellä, mutta ymmärrän kyllä että tuo uusi on tätä nopeampi ja suorituskykyisempi. Kuitenkin tässä on sentään se viimeinen edes jotenkin kunnolla toimiva Windows-käyttis, eli XP Professional. Tuo Vista on ollut aivan järkyttävää kurapaskaa siitä lähtien kun tuon uuden koneen ostin, ja täten tämän XP:n kanssa on ollut taas niin mukavaa sekoilla pitkästä aikaa. Paitsi olihan tuolla Ruotsinkin puolella käyttämässäni koneessa XP, että eipä sen puoleen.

Pitäisi varmaan lähteä nukkumaan tästä pian, sillä muussa tapauksessa minulle kehittyy hyvin piakkoin ns. "vampyyrin unirytmi", joka ei nyt kyllä tässä vaiheessa vielä saa kehittyä tavaksi. Lupaan taas piakkoin jauhaa jostain merkityksellisemmästä kunhan ehdin.

No comments: