Monday, February 15, 2010

Strangespotting

Hohoo, kävin tänään ICA:ssa kaupassa.

Ostin Mangoja. Mangot ovat oikeastaan juurikin niitä hedelmiä joista tykkään eniten. Olisi kivaa pyydystellä Mangoja viidakkoveitsi kädessä jossain Brasilian viidakoissa Khaki-paita päällä ja sitten aina välillä haukkailla paloja siitä Mangosta. That would just rule, I think.

Siellä oli myös sellainen suunnattoman iso laari keskellä putiikkia, missä oli erinäisiä DVD-leffoja "alennuksessa". Selailin sitä tarjontaa, ja kauhukseni tajusin että olen oikeastaan hukannut elämästäni aika monia tunteja vain tuijottamalla lävitse elokuvia. Juurikin tämä oivallus iskeytyi mieleni syövereihin huomioituani sen että olin nähnyt suurinpiirtein kaikki ne leffat mitä ne myivät alennuksella - poislukien tietty ne kaikki erinäiset Ruotsalaiset pätkät. Löytyi sieltä toisaalta Trainspotting, jonka näin muistaakseni joskus teini-iässä. Muistan jutelleeni sen leffan siitä kohtauksesta erään Belgialaisen tyypin kanssa kerran missä se kuollut vauva kiipeili pitkin sitä kattoa erään tyypin rajun huumetripin aikana. Se oli varmaan suurinpiirtein ensimmäisiä näkemieni mainstream-leffojen "shokkikohtauksia", jotka jäivät kieroutuneesta luonteestaan johtuen elävästi mieleen.

Tänään tuli katsottua myös Columboa telkkarista. Columbo on kyllä kova jätkä myöskin TV-sarjojen historiassa, eikä hänen viiltävää kykyään ratkaista rikoksia kyllä voiteta ihan heti. Toinen vähintään yhtä empaattisen tehokkaasti rikoksia ja niiden taustoja murtava jätkä on Matlock, jota on tämän blogin puolella jo vähän käsiteltykin toisinaan.

No comments: