Sunday, February 21, 2010

Escape from Gothenburg

Vaikka usein valitankin säästä ja varsinkin huonosta säästä, niin nyt viimeisen parin päivän aikana kyllä sain taas kokea sen että oikeastaan huonosta säästä ja sen aiheuttamista ongelmista en tiedä vielä juurikaan mitään. Kokemuksia rikkaampi olen nyt kumminkin asian tiimoilta, joka vähän näkökannasta riippuen on kai hyvä tai huono asia.

Noi 48 tuntia sitten alkoi tosiaankin pyryttämään aika helvetisti tuolla "ulkomaankin" puolella, ja sitten aitoon urbaaniin tapaan niin bussi, rautatie- kuin junaliikennekin kuolivat täydellisesti. Kauppaankaan ei päässyt, kun pyrytti niin helvetisti ja kaikki tiet olivat tukossa. Joku raitiovaunukin oli kuulemma suistunut kiskoilta ja tämän ohella sitten vieläpä useita raitiovaunulinjoja oli peruutettu.

Yön aikana sitten oli sadellut vielä vähän lisää lunta, mutta neljäksi piti ehtiä kentälle jotta pääsisi takaisin tänne "Funlandin" puolelle. Menin tällä kertaa kentälle yksin, ja raitiovaunulla ajoin muutamat pysäkinvälit rautatieasemalle, jossa sitten nousin pois ja menin bussilla lentokentälle. Rautiovaunukin oli aivan helvetin täynnä, ja joku muija istutti koiransa sinne penkille viereensä toisen koiran pyrkiessä alati tekemään tuttavuutta matkalaukkuni kanssa. Oli kivaa kyllä.

Tämän jälkeen sitten pääsin jopa bussiin joka vei minut lentokentälle. Lentokentällä palloilin about puolisentoista tuntia, jonka aikana kävelin ympäriinsä, join kahvia paikallislentojen terminaalissa ja juttelin jonkun randomin Argentiinalaisen vaihto-opiskelijan kanssa. Päästyäni sitten eteenpäin huomasin turvatarkastuksen jälkeen että minulla oli vielä jonkin verran yli sata ruotsin kruunua käteistä jäljellä, mutta ajattelin että enpä ostaisi ainakaan mitään kummempaa kentältä mukaani enää siinä vaiheessa.

Juuri kun olimme nousemassa koneeseen niin ilmeisesti Sveitsiläinen mieshenkilö tuli juttelemaan minulle. Hän kysyi että miten pääsisi Helsingissä lentokentältä Tikkurilaan, sillä hänen piti mennä Tampereelle junalla. HAH HAH, JUNALLA, HYVÄ VITSI! Selitin hänelle kieltämättä aidon pahoillani että Suomessahan kaikki junamatkailu oli eilisestä lähtien ollut ihan kehitysmaatasoa, ja suuret mahdollisuudet olivat olemassa ettei Tampereellekaan menemisestä välttämättä tulisi vähään aikaan mitään. Tyyppi oli aika kauhuissaan, mutta juttelin hänen kanssaan vielä jonkin aikaa siitäkin huolimatta. Hänellä olikin oikeastaan muutama ihan hyvä pointti siitä että vaikka Sveitsissäkin on todella vuoristoista maaperää ja lunta, niin siellä ainakin osataan pitää rataliikenne kuosissa säästä huolimatta. Tämä Sveitsiläinen kuitenkin sitten soitti jollekin kaverilleen, ja he siinä sitten pohtivat pitkään että millä lähtisi Tampereelle helpoiten. Itse ehdotin äijälle joko autoa taikka bussia.

Konekaan ei ollut myöhässä kuin noin kymmenen minuuttia. Kai sekin toisaalta johtui säästä.

Nyt sitten pääsin tuossa muutamisen tuntia sitten tänne ja ajattelin mennä nukkumaan. "Talvilomani" (tai jotain sinne päin??) on nyt siis ohitse.. valitettavasti. Täällä kuitenkin kuulemma alkaa sitten joku hiihtoloma tai vastaava nyt juurikin tänään, että tavallista hiljaisempaa kai sitten pitäisi olla.

No comments: