Sunday, February 07, 2010

Kelkat kääntyilee

Viime yönä tuli nähtyä taas häiriintyneitä unia. Kenties jopa todella humoristisessa mielessä.

Näin nimittäin yllätyksellisesti Natsiunta. Olin ilmeisesti jonkinlainen Saksalainen upseeri, ja seisoin ison hiekkakentän laidalla varmaan joskus 1940-luvulla. Siellä sitten muistan osallistuneeni jonkinlaiseen kunniamerkkien jakoon liittyvään seremoniaan, jossa minäkin kai muistaakseni sain osakseni jotakin.

Sitten unessa oli myös Hitler. Hän ei kuitenkaan ollut perinteinen Hitler, vaan jostain kumman syystä hän oli Hitleriksi pukeutunut Stephen Fry. Muistan jopa halanneeni tuota Fry-Hitleriä, ja sitten jossain vaiheessa muistaakseni yritin evakuoida porukkaa johonkin maanalaiseen bunkkeriinkin.

Uskon että tuon unen teema oli oikeastaan syyllisyys. Olin natsi siinä unessa koska tunnen syyllisyyttä oikeassa elämässäni, joka taas muuntautuu kaiken syyllisyyden perikuviksi, eli natseiksi unissani. Melkoisen hämärää toimintaa, mutta sellainenpa minä nyt vain unineni nykyään olen.

Tulin muuten myös eilen pitkällisen pohdinnan jälkeen siihen tulokseen että poliisiin ei voi luottaa. Niklas Herlin kirjoitti todella osuvan artikkelin asiasta, ja siinä aika pitkälti summataan nämä nykyiset tilanteet poliisin moraalin ohella oikein sujuvasti. En tiedä oikeastaan enää että onko se nuori mellakoitsija jossain Helsingissä tai Tampereella enää niin väärässä, kun hän huutaa pää punaisena katukivi kädessä poliisin olevan sika ja toivovan kaikkien kyttien joutuvan hirteen. Kenties jollain Smash ASEM:llakin oli omat puolensa tuossa mielessä, vaikka kieltämättä en kyllä mitenkään niiden nuorten toimia siellä tuekaan.

No comments: