Friday, February 05, 2010

Otsikko (vai mikä se nyt oli)

Tuosta viime postauksesta ei ole niinkään aikaa kauheasti, mutta tulipa nyt kumminkin katseltua muutama leffa tässä kun ei ollut muutakaan tekemistä. Lupaan mennä kohta nukkumaankin näiden purkausten jälkeen.

Ensimmäisenä leffana oli sellainen kuin Hell Ride. En kai vaan ole kertonut täällä katsoneeni sitä? No, kyseessä on kuitenkin leffa mikä ei ole Tarantinon ohjaama mutta omaa kuitenkin tosi paljon samoja näyttelijöitä joita hän käyttää elokuvissaan. Tarantinon rooli tämän leffan kanssa oli vain toimia tuottajana, mutta leffassahan härskisti kopioidaan ja apinoidaan Tarantinoa vaikka millä mitalla.

En oikein osaa päättää että oliko tämä hyvä vai huono elokuva. Selkeästi kuitenkin keskitasoa. Ongelma muodostuukin siitä että onko tämä nyt sitten ylempää vai alempaa keskitasoa. Vähän huvitti myös se miten käsikirjoittajat ja ohjaaja olivat yrittäneet saada leffalle samanlaista fiilistä kuin Tarantinolla, mutta jostain syystä dialogia oraaliseksistä ei oikein hevillä saada kuulostamaan vakuuttavalta ainakaan noiden tyyppien toimesta.

Lisäksi kun katsoin tuon leffan, niin aloin olemaan melko kypsä noihin helvetin prätkähiirileffoihin muutenkin. Tätä ennen katsoin sen Nicholsonin yhden prätkäjengileffan, ja sitäkin ennen oli jollain tavalla visuaalisesti tekemisissä prätkäjengileffojen kanssa - tosin en vain muista enää että miten. No, joka tapauksessa niin olin väsynyt tämän elokuvan aihealueeseen, eikä kovinkaan moni asia tässä leffassa auttanut sitä parantumaan juurikaan mitenkään. Tiedän että Michael Madsen yritti kaikkensa, mutta se ei kuitenkaan onnistunut. Michael Madsen on muuten todella IHQU äijä, ja täytyypä sanoa että Kill Billien hahmoista juurikin tuo Bud (vai kuka se nyt oli) kyllä teki minuun vaikutuksen. Vaikka kieltämättä itse Bill olikin kovin jätkä, jota varjosti se hänen varsin lapsellinen kuolemansa.

Ja lopuksi voin kertoa, että minua surettaa se että katsoin loppuun tuon My Name is Earlin ensimmäisen kauden liian nopeasti. Eipähän siinä nyt toisaalta ollut jaksoja kuin noin kymmenen tuntia, mutta kumminkin se sarja oli/on aivan helvetin hyvä. Harmi että ne myöhemmät kaudet maksavat taas 565656453454853458 kruunua, joten niitä ei nyt vain viitsi ostella kun ei älytöntä tarvetta ole. Toivon mukaan ne kumminkin halpenevat piakkoin.

No comments: