Sunday, September 13, 2009

Nyt rupes kiinnostaan! (<--my hero)

Tuli taas luettua aamyön pitkinä tunteina Wikipediaa, jonka lukemisesta tosiaankin on jo muodostunut melko kiinteähkö ja epäsäännöllisen säännöllinen harrastemuoto. Selailin lävitse erilaisia artikkeleita, ja törmäsin juttuun ns. "Urban Explorationista" (Suom. Urbaani Löytöretkeily).

Tämä laji on minulle jo jossain määrin tuttukin, tosin puhtaasti teoreettisella tasolla, vaikka olenkin tavallaan sitä vähän jo harrastanutkin puolitietämättäni. Ideana on siis hyvinkin yksinkertaisesti etsiä hylättyjä, mielellään kauankin käytöstä poissaolleita rakennuksia ja tutkia niiden sisustaa sekä valokuvailla niitä omaksi tai muiden iloksi. Nytpä heräsi taas tosiaan kiinnostus tähänkin.

Oikeastaan ensimmäinen "Urbaanikeikkani" taisi olla vuonna 07', jolloin silloisesta asuinkunnastani, Kauhavalta löytyi erään kesätyön aikana peruskoulun kellarista ehtaa kylmää sotaa ja väestönsuojelua hohkaava pommisuoja. Aluksi pelkäsin menettäneeni kaikki kuvatallenteet sen paikan löytymisestä, mutta onnekseni olin kerrankin ollut valpas ja tallentanut ne Zip-tiedostona sähköpostiini. Eilen sähköpostiani selaillessani ja sieltä vanhoja viestejä poistellessani huomasin erään todella epämääräisesti nimetyn sähköpostiviestin, jossa oli kylkiäisinä joku liitetiedostokin. Sieltähän ne kuvat sitten löytyivätkin. Jippi-Kai-Jee, Motherlovers!

No joo, nytpä rupesi siis taas tällainen toiminta kiinnostamaan. Tällaisena puolirenttuna "loiseläjänä" voisi kai keksiäkin jotain tekemistä pitkästä aikaa, ja alkaa tutkiskelemaan potentiaalisia kohteita moisille pikkuvierailuille. Tiedän kyllä erään toisen kunnan alueella muutamia syrjäisiä UE-kohteita, mutta ne ovat todellakin suhteellisen syvällä metsissä, ja tällä hetkellä melko vaikeita saavuttaakin. Eipä silti, lähden kyllä vielä jossain vaiheessa hyödyntämään tätä uudelleenlöydettyä motivaatiotani asiaa koskien.

Siis tämä on jo J-Ä-N-N-Ä-Ä!

No comments: