Wednesday, September 23, 2009

Niklas Herlin: Isäni oli Kusipää

Bongasin vielä tämän uutisen päivän Hesarista, vaan varmaan se julkaistiin jo muuallakin. Oli kyllä sen verran tunteita herättävä kommentti, että pakko on vähän kommentoida.

Ensinnäkin mun mielestäni tällaiset "rikkaat joilla on omatunto"-tarinat ovat vähintäänkin tekopyhiä monella tapaa. Ensinnäkin tuossa artikkelissa tämän Herlinin poika haukkuu isäänsä vaikka kuinka paskaksi jätkäksi nyt tässä vaiheessa - kun äijä on ollut kuolleena.. Hmm.. sitten vuodesta 2003? Tässäpä ajatusleikki kaikille lukijoille: jos Niklas Herlin olisi avoimesti sanonut noin isälleen siinä vaiheessa kun hän eli, niin mitkä olisivat olleet mahdollisuudet jäädä perinnöttömäksi tai vieläpä tyrehdyttää rahahanat siinä vaiheessa, kun piti saada rahaa siihen uuteen Helsingin opiskelijakämppään, uuteen autoon, kulutuselektroniikkaan ja vaikka mihin muuhun kivaan, mistä monet tavalliset kuolevaiset saivat vain unelmoida.

Varmasti helppoa nyt jälkeenpäin turvallisesti monta vuotta sen jälkeen laukaista moinen kommentti, kun on iskän perintörahat taskussa ja vieläpä tämän ohella syytetty on ollut kuolleena jo vaikka kuinka kauan itsekin. Mä pistän miehuuteni pantiksi, että tuo tyyppi ei olisi uskaltanut antaa tuollaista lausuntoa isästään virallisesti tai epävirallisestikaan hänen eläessään. Nyt on kuitenkin helppo laukoa tällaisia kommentteja, koska tietää että periaatteessa mitään suoria seuraamuksia siitä ei tule. Olisiko tällä henkilöllä ollut kanttia heittää moista kommenttia nimenomaan isälleen hänen elinaikanaan? Heittikö hän moisen kommentin hänelle missään vaiheessa elämäänsä? Minä väitän että ei heittänyt, vaan hän eleli lokoisasti rikkaan pojan päiviä iskän rahoilla aina tarhasta yliopistoon asti, jonka jälkeen sopivan tilaisuuden tullen päätti laukaista tämän täynnä patoumiaan olevan kommentin. Voi tätä rikkaiden ihmisten kätkettyä tuskaa ja maailman kylmyyttä heidän vakavaraista elintapaansa ja sen varjopuoliakohtaan! Kohtahan meidän pitäisi suorastaan alkaa säälimään sitä, että jollakulla on rahaa ja on vieläpä ilmeisesti Pekka "Saatana" Herlinin epäonnekas sukulainenkin.

No comments: