Thursday, July 16, 2009

Todella aidon rehellistä asiaa

Tuli tässä tänään keskellä yötä katsottua vielä muutama leffakin. Katseluvuorossa olivat jo aikaisemmin tämän blogin puolella mainittu Waltz with Bashir, joka oli kyllä kieltämättä aika synkähkö eikä ihan niin sitä mitä odotin. Tämän jälkeen katselin tuon Buffalo Soldiersin, ja kieltämättä se jäikin näistä kahdesta leffasta enemmän mieleen. Huomenna katseluvuoroon tulee tämä Clint Eastwoodin vissiin vikaksi leffaksi jäävä Gran Torino. Innolla odotan.

Viime päivinä kaiken muun jo toistaiseksi tapahtuneen lisäksi tuo moderni rutto, eli sikainfluenssa, on jälleen nostanut päätään minun prioriteettilistallani. Aion hankkia sen saatavilla olevan rokotuksen mahdollisimman pian, eli heti kun sellaisen vain saa. Ja syy miksi sikarutto taas epäilyttää minua on se, että jälleen median raportointi tästä aiheesta on ollut aikalailla todella aaltoilevaa. Ensiksi sen vaikutusta ihmisiin on vähätelty, jonka jälkeen alkoi tulvimaan uutisia siitä kuinka kuulemma syksyn mittaan valtava osa yhteiskunnan pyörimiselle tärkeitä ihmisiä tulee sairastumaan ja vähintäänkin kuinka totaalinen anarkia tulee iskemään meihin kaikkiin. Tämän jälkeen sitten myöskin puhuttiin siitä minkälaisia kauhuskenaarioita tuo vitun influenssa tulee aiheuttamaan jo muutenkin. NO TOTTA VITUSSA olen taas peloissani/huolestunut, ja hankin sen vitun rokotteen, vaikka eihän sekään lopulta mitään sataprosenttista suojaa anna. Mielenrauhaa kuitenkin edes vähän. Että silleen.

Hmm.. Viikonlopuksi olis' taas vissiin jotain maalaushommia. Täytyypä varmaan valmistautua niihinkin.

Luin muuten myöskin tänään pitkästä aikaa Hikipediaa. Aina välillä kun en jaksa lukea Wikipediaa, jonka muuten luettelen erääksi satunnaiseksi harrastuksekseni, niin tukeudun tähän "tietosanakirjojen epävirallisempaan tahoon" ihan puhtaasti jotta saisin välillä hihitellä täysin päättömille jutuille. Ei tosin pelkoa, en ole koskaan itse sinne mitään kirjoitellut, mutta useasti kyllä Hikipediaa luen.

Ja toisaaltahan se asia mikä minusta ainakin joissakin tapauksessa tekee Hikipediasta hauskan lukea varsinkin erilaisten Suomen paikkakuntien esittelyiden osalta on, että jotkut asiat kaikesta pahansuovasta vitsailustaan huolimatta saattavat olla aikalailla tottakin. Tästä esimerkkinä esimerkiksi Kajaani, ja erityisesti Kainuun alueen kunnat.

Nyt tulee tarkasteluun tämä Hikipedian Kajaani-artikkeli, joka ainakin minusta oli osapuilleen vähintäänkin 70% oikeaa tietoa sisältävä. Erityisesti minua nauratti seuraava kohta artikkelissa:

Kajaani tässä ajassa

Aamupäivisin, kun eläkeläismassat vyöryvät asioilleen, kaupungin keskusta muistuttaa muurahaispesää, tosin 1/100 nopeudella toimivaa sellaista. Iltapäivällä keskustan valtaavat amikset tuunattuine Corolloineen. Psykedeelinen jympse ja Wunderbaumin katku täyttävät keskustan. Klo 18 jälkeen joukkoon liittyvät varusmiehet. Koko illan ajan kaupunki on siis täynnä oluen ja testosteronin kyllästämiä 15–25-vuotiaita nuorukaisia, jotka epätoivoisesti etsivät ikäistään naisseuraa. Viimeinen naimaikäinen nainen muutti pois kaupungista kuitenkin jo vuonna 1985.

--

HAHAHAH! Tuo on kyllä niin tunnetusti totta. Ja tuohon jos vielä lisäisi että "vapaa-aikanaan kurkkusalaatit kiersivät epätoivoisesti baareja huonosti eri Suomi-musaa Karaokessa hoilaten, baaritapellen sekä huomattavan epätoivoisesti itseään vanhempia naisia iskuyritystensä kohteeksi valiten", niin totuus olisi aikalailla siinä. Tuolla Hikipediassa oli myös todella hupaisa artikkeli Kajaanin naapurikunnasta, Ristijärvestä, jossa minäkin vietin erään varsin paskamaisen iltapäivän. Ja kokemuksella totean että kyseinen paikka on juuri niin kusinen kuin voisi olettaa.

Hohhoijaa, nyt alkaakin taas hiukan väsymys iskemään. Onhan tuo kellokin jo jotain about yli kolme aamuyöllä. Lähdenpä tästä nukkumaan jotta tänään jaksaa taas tehdä.. Jottai... Höhöhöh.

No comments: