Saturday, July 11, 2009

This must be it

Waiting for a beam
To break through here
A chain way vision
All bright and clear

And they talk
And they dance

I was expecting something pure
With a golden hair
Arms full of bracelets
And smoke in the air

And they talk
And they dance


Tänään tuli vihdoinkin kuunneltua kokonaisuudessaan tuo Röyksopin tällä hetkellä uusin studioalbumi, Junior. Itse olen ruvennut kuuntelemaan tätä yhtyettä vähän yli vuosi sitten, mutta tämän duon olemassaolosta olen ollut tietoinen jo varmaan siitä asti kun heidän ensimmäinen studioalbuminsa, Melody A.M. julkaistiin. Fanittamaan rupesin vasta sitten muutamaa vuotta myöhemmin. Tarkalleen ottaen voisin väittää että fanitus alkoi joskus siinä vuoden 2007 syksyllä, mutta kunnolla biisejä aloin sitten kuuntelemaan vasta armeijassa armon vuonna 08'.

Röyksopp on siitä nostalginen yhtye, että aina kun kuuntelen sitä niin väkisinkin tulee mieleen Seinäjoki. Jos minulla olisi jonkinlaisia eri elämän aikakausia kuvaavia soundtrack-albumeita, niin juuri se aika olisi enimmäkseen Röyksopia täynnä. Muistan elävästi kuinka aina armeijan lomabussissa kuuntelin hiljaa Röyksopia MP3-soittimen kuulokkeista öisin ja iltaisin kun Etelä-Pohjanmaalta ajeltiin kohti Kajaania pitkin niitä loputtoman pitkiltä tuntuvia moottoriteitä. Varsinkin biisi "Circuit Breaker" on todella vahva nostalgiatrippi, samoin kuin What else is There sekä jossain määrin myös todella läpällä tehdyn musiikkivideon omaava Poor Leno.

Anyways, tuo lyriikanpätkä tuossa alussa on tältä uusimmalta albumilta. Täytyy sanoa että jälleen kerran nämä uusimmat albumit eivät niinkään minua viihdytä, vaikkakin onhan Juniorillakin muutamia ihan hyviä biisejä. Paljon näyttää myös Juniorille eksyneen noilla entisillä levyillä vierailleita naisvokalisteja, joka kyllä tavallaan on hyvä asia, vaikkakin tosiasiassa tuntuu vähän että sillä kalastellaan enemmänkin niiden edellisten levyjen hohtoa takaisin tälle uudelle tyylillä "mukana samat tutut jotka tekivät superhittibiisejä tunnetuiksi edellisilläkin levyillä". Junior ei suinkaan ole huono, vaikkakaan en pidä siitä yhtä paljon kuin esim. Melody A.M:n biiseistä. Ja palaten tuohon lyriikanpätkään, niin se on todellakin kappaleesta This Must Be It, jossa vierailevana laulajana on Karin Dreijer-Andersson, joka tunnetaan mm. The Knife-yhtyeestä sekä myös Röyksopin kappaleelta What Else is There, joka kuuluu myös omiin henk.koht. suosikkeihin. Sanoisinpa siis että This Must Be It on tämän uusimman paras biisi - ainakin siis omasta mielestäni.

No joo, eipä tässä sitten muuta asioiden tiimoilta. Huomenna on vähän bisneksiä kaupungilla, joten täytyypä ruveta valmistautumaan niihin menemällä suhteellisen aikaisin nukkumaan.

No comments: