Sunday, July 26, 2009

Backman-Meinhof syndrome

MTV3:n uutissivustoilla oli eilen juttua tästä kansallisen sormenjälkirekisterin mahdollisesta epäluotettavuudesta. Ihmeellinen juttu että joku ns. "päättävässä asemassa" oleva henkilö on uskaltautunut lausumaan tällaisen asian mahdollisuuden. Ilmeisesti aivan kaikkien eri ministeriöiden sun muiden byrokraatit eivät aktiivisesti pyri hyssyttelemään kansalaisiaan. Hyvä että tällainen julkaistiin, mutta huonompi homma edelleen siinä mielessä ettei se saa minua ainakaan kiinnostumaan tällaisen "sormenjälkipassin" hankkimisesta ellei ole aivan tosiaan pakko. Ja jos kerran se sormenjälkiominaisuus siinä passissa on niinkin olematon, että sitä ei voida käyttää kuin muutamaan tarkoitukseen, niin miksei siitä voisi samantien tehdä vapaaehtoista? Sen saisi ottaa kuka haluaa. Ihme kyttäyskulttuuria tämäkin.

Noh, anyways.. Eipä tässä taas kummempia. Ilmat olleet aika huonoja, tosin kävin eilen eräässä kirjakaupassa katselemassa mielenkiintoisia teoksia. En kyllä ostanut kuin yhden, mutta sitäkin enemmän laitoin kännykkäni muistitoimintoon ylös erilaisia teoksia, joita olisi kiva lukea. Tässäpä lista löytämistäni:

- Jordan Belfort: The Wolf of Wall Street

- Steven E. Landsburg: Armchair Economist

- Ernst Malmsten: Boo Hoo

- Sean Thomas: Millions of Women are Waiting to Meet You

Olihan tuolla tietty paljon muihinkin osa-alueisiin liittyviä teoksia, mutta nuo nyt iskivät päällimmäisinä mieleen. Olisi tosiaan jännää lukea koko ajan jotakin, mutta pidän lukemistakin aikalailla kausiluontoisena harrastuksena, jota nyt ei vaan jaksa tehdä ihan joka päivä orjallisesti. Luen siis silloin kun huvittaa.

1 comment:

Mad Gigerdi Jr. said...

Onhan tuossa sormenjälkisysteemissä sekä hyödyt että haitat. Valtiolle enempi hyötyä, mutta normaalille kansalaiselle enemmän haittoja. Prot pystyy kuiteskin aina välttämään tuon.

Löyty tuolta Piraattipuolueen blogista aika pelottava uutinen Harbingeria ajatellen: http://www.digitoday.fi/viihde/2009/07/02/netin-amatoorivideoillekin-800-euron-tarkastusmaksu/200915364/66

Ihan älytön laki. Mahdotonta valvoa ja toisi aivan sairaat lisäkustannukset. Ellei se sit ole valmistettu harrastustoimintaa varten, silloin on vapautettu. Riskinä on tietysti se jos joku päättää ilmiantaa meidät.

800 e lisämaksua + vielä itse leffan tarkastus olis meijän leffan budjetti yli nelinkertasena.