Wednesday, July 22, 2009

Pelon paluu

Sikainfluenssa pelottaa taas viime päivien uutisseurannan jäljiltä. Itse en usko pätkääkään näihin varsinkin Suomen hallituksen lausuntoihin siitä että ei tulisi olla syytä minkäänlaiseen huoleen, vaikka koko ajan sitten muu media rummuttaa sitä että Sikainfluenssatartuntoja on aivan helvetisti ja että Tamiflu tjsp. ei kuulemma välttämättä tehoa tätä vastaan. Totta kai olen paranoidi tämän aiheen osalta, sillä minä nyt en vaan usko että monikaan hallitus olisi niin sinisilmäinen sisäpiirinsä osalta etteikö se tajuaisi vähätellä tilannetta paniikin välttämiseksi. Ei kait ne isokenkäiset siellä kabineteissa heti suoraan myönnä mitään vakavan Pandemian uhkaa, kun tajuavat että puolet koko yhteiskunnasta on ihan tolpissa sen jälkeen! Ainahan tällaisissa tapauksissa on hyvin tiedetty mikä tuleman pitää mutta sitten kun se tapahtuu niin ollaan kuin pölkyllä päähän lyötyjä. Miettii nyt jotain Katrina-hurrikaaniakin, sekä sitä settiä mitä sen ympärillä tapahtui ja ennen kaikkea sitä mitä tapahtui sitä ennen.. Varmasti korkeimmissa elimissä tiedettiin mitä tuleman piti, mutta kukaan ei tehnyt mitään valmisteluita ennen kuin oli liian myöhäistä. Ja juu, ymmärrän myös että tuo on aika ontuva vertaus, mutta siitäkin huolimatta se nyt vaan kertoo että aivan varmana hallitus kuin hallitus pimittää tietoja kansaltaan mikäli se on tarpeellista yhteiskuntarauhan säilyvyyden osalta.

Se mikä saa minut nyt aikalailla pelokkaalle tuulelle on varsinkin se, etten ole pian ollut yhdeksään kuukauteen sairaana. Viimeksi olin kipeänä joskus syksellä 08', jonka jälkeen en tosiaan ole ollut kuumeessa tai flunssassa pitkään aikaan. Nyt kun sitten tulen olemaan kipeänä, niin todennäköisimmin heti ensimmäinen asia joka repii minut henkisesti kappaleiksi tulee olemaan tuo sikainfluenssan pelko. Vitun kiva juttu ja kiitos rutosti niillekin pelleille jotka saivat tämän aikaiseksi. Ihmiskunta osoittaa taas hyvää tahtoaan sekä empatiakykyään tälläkin vitun ruttotempulla. SULKEKAA NYT SAATANA NE RAJAT EES VÄHÄKSI AIKAA ETTEI KAIKENMUALIMAN RÖHNÖKÄRSÄISET KASSIALMAT KANNA SITÄ TAUTIA TÄNNE, PERKELE!

Aion edelleen hankkia sen jonkun pistoksen mistä puhuttiin mediassa. En tiedä että milloin sen saa, ja tehoaako se - mutta aion sen jokatapauksessa kaikkien oheislääkkeiden ohella hankkia. En tiedä että voisiko sitä Tamifluta (vai mikä olikaan) alkaa nauttimaan kuureina tavallaan ennaltaehkäisevästi? Täytyypä hankkia tästä asiasta tietoa, sekä jutella hiukan tarkemmin erään terveydenhoitoalalla työskentelevän lähisukulaisen kanssa.

7 comments:

Mad Gigerdi Jr. said...

Paljon polkkausta. Toivottavasti luet kommentteja.

Katteletkos meiliäs useastikin? Ois jokunen PS-juttu nääs.

Oot tulos takas tos elokuun alussa?

Ja se possuinfluenssarokote saattaa sisältää omat riskinsä, ite varmaan oottelen ainakin jonkin aikaa, että on varmasti turvallista, olettaen, että en oo vielä saanu tartuntaa siihen mennessä.

Niin ja pitäis tehdä todellakinen totaalinen rajojen sulku (Ruotsi, Venäjä ja Viro myös), että se saataisiin kokonaan pidettyä poissa. Enkä oikeen nää tuota mahdollisena. Vienti/tuonti voisi myös kärsiä.

Ja en suosittele Tamiflun käyttöä ennaltaehkäsevästi. Liiallinen ja turha käyttö saattaa yleistää possuflunssan resistenttiä sitä lääkettä kohtaan and that ain't good. Lääkkeitä ei kannata napsia turhaan.

Niin ja in case you're wondering niin en viittiny lokata omaa Blogger accountia, koska sillon ois pitäny lokata pois Bellan accountista.

No se Talleeri said...

Joo, mää polkkaan kun ei oo paljoa muutakaan tekemistä justiinsa nyt.

Ja joo, tuun takasin juurikin niihin aikoihin. Mesessä olisi kanssa kiva olla, mutta kun ei nyt justiinsa oo sellasta konetta jolla sinne pääsis. Windows-Meseä en kyllä tähän laita ees. Kenties homma korjaantuu tuossa viikon päästä.

Ja eihän se rajojen sulku nyt niin hyvä idea ole, mutta totta puhuen en mä ainakaan halua kuolla mihinkään Meksikolaisista sikapossuista lähteneeseen tautiin.

Ja kunhan vaan mietin tuossa sitä Tamifluta+rokotteita niiden käyttömahdollisuuksien osalta. En mä nyt aivan heti alkaisi mitään syömäänkään ennen kuin tietää varmasti että mikä on homman nimi.

Mad Gigerdi Jr. said...

Oukei, tuun varmaan itekin takasin niihin aikoihin taas. Voitais sit kattella miittiä/miittejä.

Aika harvahan tohon on lopulta kuollu, Euroopassa vielä vähemmän joten en usko sen olevan mikään hirveän suuri riski. Oikeastaan parempi, että tulee nyt suht laajasti eikä sit pelkästään tuossa toisessa aallossa. Mitä enemmän porukkaa immuunina sitä parempi. Sen tulo kun on kuiteski väistämätöntä.

Taidat tota meiliäs tarkastella aina välillä I take it?

Dalleeri ei jaksa loggautua said...

Ai joo tosiaan, unohdinkin mainita tuos siitä mailista.

Mulle ei oo tullut taaskaan mitään sähköpostiin (asiaan liittyen). Ilmeisesti Hotmaili taas sekoittanu jotakin, mutta ilmeisesti täs on nyt jotakin ongelmia ollu PSE:n puolella? Tarkistin sen just äsken. Täytyy tää asia hoitaa kun kerkee.

Ja se ongelma mikä mulla on nyt tän sikainfluenssan kanssa on se, että sitä aina tasaisin väliajoin vähätellään ja sit taas paisutellaan vakavuudeltaan. Ei tiiä enää että mihin lopulta uskoa.

Mad Gigerdi Jr. said...

PSE:ssä ollu joitakin ongelmia joo, pientä konfliktia Shokin kanssa. Se näköjään haluaa pitää Bakteerit tollasena extra-galactic reissinä. Jotenkin vaan ei se tunnu kovin muinaiselta tai mysteeriseltä reissiltä tällä hetkellä.

Oon täs sit myös aatellu tota pre-PS karttaa. Sit ois noista Vodoss piraateista vähän kyselyä, että ketä ne oikeastaan on? Ja onko niillä mahollisesti yhteyksiä Dandeihin? Ja muutakin juttua ois.

Tossa sikainfluenssassa on vähän se ongelma, että osa pitää sitä pahana ja osa ei. Monet maiden terveysyksiköt ei pidä sitä kovin vakavana. http://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_2009_sikainfluenssapandemia <-- kantsii lukea jos et oo niin tehny jo.

Lääkettä ei btw taida saada ku riskiryhmät enää. Itse tässä kait pitäis olla osittain huolestunu kun astma kuuluu noihin riskiryhmiin joille se on hengenvaarallinen.

Mad Gigerdi Jr. said...

Saattaa btw kiinnostaa: http://www.infosota.fi/2009/07/21/yhdysvallat-rokotevalmistajat-saivat-immuniteetin-oikeudenkaynteja-vastaan/

Turvallisuustestithän aiotaan skipata tossa rokotteessa täysin. Oisko kiva selviytyä taudista, mutta kuolla rokotteeseen?

Dalleer said...

Hah hah, se voisi olla justiinsa mun tuuria.