Sunday, July 12, 2009

Lé Boring PS2-gaming!

Vaikka pitäisi keskustella vähän tapahtumista, niin pyhitän tämän topicin lempiaiheeseeni, nimittäin valittamiseen ja yleiseen kitinään:

Tänään tuli taas hakattua eteenpäin tuota Zone of The Endersiä. Jumankekkulis että osaakin olla pitkäveteinen pelikokemus - ymmärrän nyt täysillä miksi jokaisessa itseään kunnioittavassa videopeliliikkeessä on jokaisessa vähintään seitsemän kappaletta noita Endersejä käytettyinä hyllyillä pölyttymässä. Minua kyllä varoitettiin että ei kantsi ostaa ZOE:ta, sillä se on äärettömän lyhyt ja muutenkin täysin Anime/Manga Mecha-robottitaistelusta kiinnostumattomille tyypeille silkkaa unettavuutta. No, sitähän se aika pitkälti olikin.

Tuokin osoittaa että ei kaikki mihin Hideo Kojima automaattisesti koskee muutu välttämättä kullaksi, vaan ne "suuret nimetkin" joskus erehtyvät lykkäämään nimensä aika keskinkertaisten peliprojektien kylkeen. Heti kun pääsen tuon Zone of The Endersin lävitse, niin taidan kyllä kaikessa hiljaisuudessa kiikuttaa sen pois. En minä tuota kuitenkaan välttämättä enää koskaan jaksa pelata tämän jälkeen, sillä aihe on minulle täysin tylsä, ja pelissä on samanlainen jaaritteleva pelinkulku dialogeineen niin kuin useimmissa MGS-peleissä, että väkisinkin nukahtaa ylipitkiin keskustelupätkiin sun muuhun ärsyttävään esiteinien kitinään ja mahtailuun. MGS:ssä tuota tuollaista vielä jaksoi kuunnella, kun kerran aihe oli kiinnostava ja kumminkin hiukan tasokkaammin näytelty aikuisilla pelihahmoilla - toisin kuin ZOE:ssa, joka on kuin ADHD-penskojen lastentarhan kyselytunnilta. ISO HAUKOTUS.

Oikeastaan pelkäänpä aikalailla että PS2:n uusien pelien hankinta on minun osaltani pikkuhiljaa tässä. Kaikki omasta mielestäni hyviksi laskettavat PS2:n pelit on nyt lähes pelattu, lukuunottamatta ehkä vielä noin about 2-3 julkaisua, jotka varmaan jossain vaiheessa sitten hankinkin. Pääasiallisesti kuitenkin PS2-pelailuni hankintaosuus alkaa olemaan melkolailla selvänä - en vaan yksinkertaisesti tiedä enää sen kummempia titlejä, joita minun pitäisi nyt ehdottomasti hankkia. Vähän aikaa sitten tuli ostettua vihdoinkin tuo MGS2: Sons of Liberty, ja koska siitä on niin kauan aikaa kun sitä pelailin, niin totta kai sen aion itselleni jättää ja ainakin kerran vielä elämässäni läpi pelata. Tämän jälkeen minulla onkin nuo kaikki kolme MGS-peliä, ja kieltämättä MGS4 himottaisi - en vaan ole ehtinyt keskittymään PS3:n hankintaan kun muitakin menoja tällaisella yksinasuvalla pikku satunnaistyöntekijällä/opiskelijalla edelleen on.

Ihan kiva laite tuo PS2, harmi vaan että itseäni kiinnostavat julkaisut sille alkavat aika pitkälti olemaan nyt hankittuja. Se uusin Ghostbusters-peli juurikin PS2:lle on kuulemma aikalailla löysähköä paskaa, joten kantsii varmaan odotella sitä Xbox 360-versiota, jonka PS3-versio on jo markkinoilla. Nuo Xbox/PS3-versiot ovat kuulemma pelikonseptiltaan aika samanlaisia, toisin kuin luonnollisesti PS2-versio verrattuna muihin. Siitä Wiin Ghostbustersista ei ole tietoakaan, enkä edes tiedä että onko se vielä myynnissäkään.

No joo, mutta eipä tästä aiheesta nyt enempää.

Huomenna kirjoitan postauksen tämän päivän tekemisistäni. Kävin kauppareissulla erään sukulaisen työtoverin tyttären kanssa, sillä hän pyysi minut mukaansa täällä. Aika mahtava juttu monellakin tapaa, vaikken kyllä suoranaisesti usko että tästä mitään yhdenkertaista kauppareissua kummempaa syntyykään. Kaipa hän vain tarvitsi seuraa, ja ensitapaamiseni hänen kanssaan meni pari viikkoa sitten niin hyvin, että luonnollisesti minä sitten kai jäin hänen mieleensä positiivisella tavalla. Eipä minullakaan sen kummempia hommia täällä nyt ole meneillään, joten kun hän soitti ja kysyi että teenkö mitään tänään niin vastasin yksinkertaisesti että en tee missään nimessä, ja voisin mielellään lähteä mukaan kaupungille tekemään.. Mitä ikinä hän nyt sitten siellä tekeekään.

Anyways, huomenna (tai näkökannasta riippuen "tänään") tulee sitten postaus asiasta. Kirjoittelen tästä sosiaalisesta tilanteesta puhtaasti sen takia että minulla ei ole nyt muutakaan kirjoiteltavaa, ja huomioitani ja ajatuksiani siitä pikku setistä olisi ihan kiva tähän vähän postailla.

Toivon mukaan hän ei lue tätä blogia. Tuskinpa lukee - jos hän nyt edes tietää mikä Blogi on -

Hmm.. Tai no, kukapa meidän sukupolvestamme ei tietäisi mikä Blogi on..

No comments: