Saturday, September 09, 2006

Smash ASEM:sta

Tänään Helsingissä pääsee käyntiin ASEM-huippukokouksen varjoksi pystytetty nk. "Smash ASEM" - tapahtuma. Tapahtuman organisoivat mm. anarkistiset tahot, jotka ovat jo ilmoittaneet aiheuttavansa Helsingin kaduilla sekasortoa. Kuulemma tapahtuman takana olisi jollakin tavalla osoittaa mieltä Kiinan maataloustyöläisten huonoja oloja kohtaan, vaan minusta juuri Helsingin kaduille tämänlaisen toiminnan tuominen on kyllä hiukan epämääräistä.

Lähtökohtana siis näyttää olevan se, että tappelemaanhan sinne on tultu. Poliisikin on kieltämättä varautunut tähän jo siinä määrin hyvin, että moiset anarkistit ovat aikeistaan jo ilmoitelleet. Itse en kuitenkaan varsinaisesti näe mitään järkeä tällaisessa "mielenosoittamisessa", missä ensinnäkin osoitetaan mieltä aivan väärällä maaperällä. Eikö anarkistien pitäisi mielumminkin siirtyä ihan Kiinan maaperälle heiluttelemaan mailojaan & särkemään ikkunoita ? Mitä tekemistä yksityisen ja julkisen omaisuuden tuhoamisella on näiden maatyöläisten olojen parantamisella Suomessa ? Minusta tällaiset tapahtumat, jotka vielä aivan suorasti haluavat aiheuttaa vahinkoa, eivät ole mistään kotoisin.

Ymmärrän tietysti, että maailmamme on menossa entistä nopeampaa tahtia kohti huonompaa ja huonompaa. Tämä tietysti pitää tuoda julki, vaan en kuitenkaan usko, että tälle aatteelle aivan merkityksettömän omaisuuden tuhoaminen on se ratkaisu. En ymmärrä, että mikseivät anarkistit pyri esim. iskemään näiden pahojen suuryhtiöiden konttoreihin ja toimistoihin ? Mikseivät anarkistit lennä välittömästi Kiinan maaseudulle protestoimaan vallitsevaa tilannetta ? Kuinka moni näistä anarkisteista itse asiassa on käynyt Kiinassa ?

Uskonpa, että tällaisessakin "anarkistisessa toiminnassa" on kyse muutaman viisaan ja typerän lauman suhteesta. Anarkistit saavat varmasti riveihinsä epävarmoja ja yhteiskunnallisesti syrjäytyneitä nuoria, jotka saavat niin henkistä kuin fyysistäkin voimaa liittyessään moiseen joukkoon. Yhteiskunnallisia epäkohtia sekä mahdollisia yksityiselämän patoumia on helppo purkaa väkivaltaisesti tällaisessa tapahtumassa. Ja mikä helpointa, puhtaan väkivaltaisen riehumisen ja tuhoamisen päälle voidaan kietoa hieno ja humaani aate köyhien tai kaltoin kohdeltujen ihmisten asian auttamisesta. ani mukavaa iltaa, ja muille alueella liikkuville varovaisuutta.

Tänään iltapäivällä nuo "kaltoinkohdeltujen asialla" olevat sitten aloittelevat. Toivonpa totisesti, että Helsingin poliisi onnistuu pistämään muutamat näistä sekopäistä aisoihin. Ulkona liikkuville rauhanomaisille mielenosoittajille toivon puolest

No comments: