Tuesday, September 26, 2006

Laundry Service

Tulin eilen tänne Sipooseen yli viikon oleskelun jälkeen Kauhavalta. Varsinainen syyni muutaman opintoihin liittyvän jutun hoitamisen osalla tänne saapumiseen oli myös pyykkien peseminen. Sattui nimittäin niin, että ostamamme pesukone ei ilman asiantuntijan apua paikalleen mene. Se on ensinnäkin liian leveä mahtuakseen kylpyhuoneen ovesta (!) , ja toisekseen siihen tarvitaan muutamia johtoja, jotta siihen saadaan vedettyä sitten vedet. Olemme ajatelleet soittaa paikalle putkimiehen, ja sijoittaa pesukoneen keittiöön (?), sillä jostain syystä pesukoneelle tarkoitetut liitännät on sijoitettu sinne. Hiukan absurdin näköistähän tuo kieltämättä on, vaan kun vaihtoehtoina on äärimmäisen kallis tapa pesettää pyykkejään Sipoossa, taikka sitten hoitaa juttu muuten kuntoon, niin valitsen mieluiten viimeisimmän option. Kenties voisin naamioida pesukoneen jonkinlaiseksi pöydäksi äärimmäisen pitkällä pöytäliinalla, who knows..

Pääsimme myös muuttokuorminemme perille yli viikko sitten. Internetistä tulostettu "suorinta tietä vievä karttamme" muodostuikin ainoaksi kompastuskiveksi; sen ohjeet alkoivat nimittäin pahasti kusemaan Pirkkalan ja Ylöjärven kohdalla. Tämä varsin oiva kartta nimittäin neuvoi meidät saapumaan Kauhavalle Porin kautta, joka nyt vähääkään suomen tieverkkoa sen maantiedon ohella tuntevalle on hiukan väärä reitti. Hetken kiroiltuamme autossa, päätimme noudattaa puhtaasti suuntavaistoamme ja ajaa niin kauan, kunnes pääsisimme Seinäjoelle. Matkamme jatkui Ylöjärven ja Pirkkalan/Tampereen rajalla suoritetun U-käännöksen jälkeen Parkanon lävitse Jalasjärvelle. Jalasjärvi oli jo Etelä-Pohjanmaata, ja sielläkin pysähdyttiin vain juomaan kahvit ja syömään pakkopullat huoltoasemalla. Sen minkä kuitenkin pistin merkille, oli että siihen aikaan yöstä koko Jalasjärven kylä oli täynnä enimmäkseen ala-ikäisiä sekoilijoita, ja jopa epämääräinen kulkukoirakin ilmaantui jalkakäytävälle auton viereen. Toivottavasti joku noukki sen talteen.

Aina välillä tuli luettua karttaa, ja se piti 99% paikkaansa internetin ohjeisiin verrattuna. Huomautettakoon, että kartta oli vuodelta 1999, ja ainoa pieni virhe oli Seinäjoelta Lapualle johtavan tien numero, joka kartassa oli 63, ja sitten paikan päällä 66. Eräs asia mikä myös herätti kiinnostusta Eteläiselle Pohjanmaalle saavuttaessa, oli ainakin Jalasjärven suunnalta alkavien äärimmäisen hienosti valmistettujen bussipysäkkien määrä: ne olivat käsintehtyjä, maalattuja sekä katolla varustettuja lähes täydellisiä sateensuojia. Vieläkin satun tiedostamaan aivan hyvin, että täällä tuollainen pysäkki olisi vain iltasatujen aihe.

Päästyämme sitten Kauhavalle, yö sujui hyvinkin pitkälti rauhallisesti. Tavarat siirrettiin asunnolle, josta sitten hiljalleen lähdettiin tyttöystäväni kanssa nukkumaan. Reitti oli sujunut aivan odotetusti, ja ennen kaikkea hyvin. Yksi asia mikä kuitenkin tuli selväksi, varoituksistakin huolimatta, oli se että internetin hakupalveluista tulostetut "suorinta tietä perille" - kartat ovat täyttä paskaa. Suosittelen ainakin tällaisia vähän pitempiä matkoja ajaville ihan kaupoista ostettavia karttakirjoja, jotka kyllä varmasti vievät perille helpommin kuin tietoverkkojen ekvivalentit.

Nyt kuitenkin taidan toivottaa teille hyvää yötä, sillä huomenna minulla on vielä hiukan tekemistä, josta täytyy sitten kertoilla myöhemmin lisää. Todettakoon myös, että en välttämättä ehdi kirjoittelemaan kovinkaan huomattavasti tällä hetkellä, joten päivitykset saattavat viivästyä.

No comments: