Saturday, September 30, 2006

Pusikossa palaa

Olipa taas lähellä, etten joutunut nk. "tuleen". Ja jopa kirjaimellisesti.

Aitoon "only in Sipoo" - tyyliin lähdin tästä n. 30 minuuttia sitten läheiseen kauppaan. Tämä lähin kauppa, joka sijaitsee ehkäpä muutaman kilometrin päässä, kuuluu Sale - myymäläketjuun. Sen tuotteet ovat aivan ylihintaisia, ja hedelmätkin vaikuttavat ainakin kaksi viikkoa vanhoilta. Kauppa tunnetaankin siitä, että se myy yleensä PE - päivän ohittaneita tuotteita 30 % alennuksella. No kuitenkin, suuntasin sinne: mukaani otin repun, jonne sijoitin vaatekaappini päällä lojuvat Studia - kirjasarjan jokseenkin hyödyttömät tietosanakirjat. Niistä piti päästä eroon kauppareissun lomassa.

Lähdin sitten raahaamaan kirjoja kohti kaupan pihalla sijaitsevia lehtiroskiksia. Saapuessani pihalle, havaitsin että lehtiroskiksien takana sijaitsevassa pienessä pusikossa leijaili savupilviä kohti harmaata taivasta. Havaitsin myös liekkejä.

Lähestyin lehtiroskista, ja dumppasin nopealla ranneliikkeellä tietosanakirjat sen syövereihin. Samalla myös päätin, että liukenisin äkkiä paikalta, sillä olisi vain ajan kysymys, milloin joku sekopäisistä Sipoolaisista tulisi syyttelemään minua palon aiheuttamisesta. Sekin on nimittäin koettu, eräässä toisessa yhteydessä, vain. Lähdin kuitenkin lehtiroskiksilta pois, ja menin kauppaan sisään. Siellä kuitenkaan myyjät eivät olleet huomanneet paloa, vaan hoitelivat asioitaan tavallisen aneemisesti. Minäkin aloitin punaisen muovikorini täyttelyn kyseisen kaupan ylihinnoitetuilla tuotteilla. Vähän ajan päästä kauhistellessani kyseisen "establishmentin" hintoja, sisään saapui epämääräinen mummeli. Hän alkoi kovaan ääneen kailottamaan pihalla riehuvasta tulipalosta, jonka aikana minä poistuin kassalle. Joku kaupan myyjistä lähti vesiämpärin kanssa sammuttelemaan lehtiroskiksen takana riehuvaa paloa. Minä keräsin tavarani ja häivyin.

Riskejä ei siis otettu. Eikä niitä oikeastaan tässä vaiheessa enää pidäkään ottaa, sillä kohta muuttoilmoituksen tehtyäni karistan viimeisetkin tämän kunnan jätteet kannoiltani. Sipoo kuitenkin toimii aivan muilla, kuin yleisillä tieteellisillä luonnonlailla: sen olen huomannut täällä melkein 20 vuotta asuneena. Juuri tämän seikan johdosta en tehnyt mitään koko palon sammuttamisen hyväksi, vaan kävelin kylmästi pois. Syynä siihen oli se, että Sipoon toimii täysin Murphyn Laki - jatkumon alaisuudessa. Tästä seuraa se, että jos jokin voi mennä pieleen, se myös menee. Tässä vaiheessa ei siis ole varaa minkäänlaisiin riskinottoihin.

No comments: