Friday, September 01, 2006

Eläimiä ja valituksia

Juuri kun on toivuttu Porvoon Tuomiokirkon polttajan identiteetin selviämisestä, tapahtuu kokonaan uudenlaisia, ja varsin valitettavia asioita.

Tyttöystäväni soitti minulle tänään iltapäivällä, ja kertoi että hänen talossaan asuva varsin vittumainen akka oli ilmaantunut hänen eteensä varsin huonoin uutisin tänään. Kyseinen nainen, jonka itsekin olen kerran tavannut, alkoi huutamaan tyttöystävälleni mm. siitä, kuinka hän aina aamulla kouluun lähtiessään pamauttaa rappukäytävän oven kiinni mukamas liian lujaa. Tämä herättää moisen paska-haahkan kuulemma uniltaan.

Kuulemma myös yöllinen naureskelu ja vessan vetäminen (??) aiheuttavat tälle Kauhavan keisarinnalle suuria vaikeuksia öisin. Myös minua syytettiin "kova-ääniseksi", ja tämän jälkeen erittäin epäkohteliaaseen sävyyn tyttöystävältäni tiedusteltiin, että "oliko hän selvillä talon järjestyssäännöistä". Myöhemmin tämä akka oli kuitenkin ilmaantunut takaisin tyttöystäväni oven taakse, ja pahoitellut ihan karkkirasian kera käytöstään. Tämä 70-vuotias "naapurin mummo" oli myös kuulemma pahoitellut ilkeilyään, ja todennut että taisi olla hiukan kateellinen siitä, että tyttöystäväni on minun kanssani. Toisin sanoen, tämä haahka paljastui sitten myös kirotuksi vanhaksi piiaksi, vieläpä.

Muistan muutama viikko sitten nähneeni tämän naisen: tuolloinkin hän tosin ilkeili minulle nk. "rivien välistä" rappukäytävässä, sanoen että siinähän taisi mennä oikein kansanedustaja, kun kerran puhuin niin paljon. Tätä syytöstä en ymmärrä, sillä me nukumme yömme siinä asunnossa toisinaan, ja käsittääkseni omassa asunnossaan puhuminen ei pitäisi olla mikään kardinaalisynti - eikä muuten mikään rikoskaan. Uskon kuitenkin, että tuo kyseinen nainen taitaa olla niitä kuuluisia paskantärkeitä eläkeläisiä, jotka eivät muuta teekään kun kyttäävät toisten tekemisiä. No, oli miten olikaan, niin taidanpa "päästää" hänet Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjien varoituslistalle.

Olen myös päättänyt, että kun n. viikon päästä lähden käymään taas kotonani Kauhavalla, niin aion etsiä kyseisen tädin käsiini, ja sanoa hänelle muutamia valittuja sanoja. Tämä keskustelu ei kylläkään tule olemaan kaunis, mutta tuleepa ainakin olemaan suoraa keskustelua sanan varsinaisessa merkityksessä.

Me saamme myös asuntooni mahdollisista kissan: kunhan tyttöystäväni ottaa sen kiinni. Don't panic, though, we've got it all under control. Vanhempani ovat myös hankkineet itselleen toisen koiran. Heillä on nyt tämän jälkeen sitten kaksi samaa rotua edustavaa koiraa.

Kävin myös tänään täällä Sipoossa sijaitsevalla Taasjärvellä, jonne on rakennettu mm. uimarantoja sekä yleistä vapaa-ajan tilaa. Noinkin pitkällä melkein täysin luonnon helmassa ison järven rannalla en olekaan käynyt vähään aikaan. Kokemus oli siis kaikin puolin ihan positiivinen, sillä viime aikoina olen lähinnä seilaillut lakeuksien ja sub-urbaanin ympäristön väliä.

Nyt kuitenkin toivotan teille vaihtelevaa vointia seuraavaan postaukseen asti --

No comments: