Tuesday, March 21, 2006

Ways to get around the law - for individual protection

Pari vuotta sitten eräs kaverini tiedusteli minulta kauppoja josta voisi ostaa nk. "kaasusumuttimen" itsepuolustuskäyttöön: ongelmaksi hankinnassa oli juuri muodostunut niiden kielto tässä maassa.

Uuden lain turvin nämä pienet ja varsin tehokkaat välineet oli rajattu viranomaisilta saadun luvan turvin ainoastaan vartijoille yms. turvahenkilöstölle: kuitenkin valppaalla yksityishenkilöllä on useinkin muita tapoja hankkia tällainen väline tarpeen vaatiessa. Nimittäin läntisestä ilmansuunnastamme löytyy naapurimaa , joka ei suinkaan ole kieltänyt yksityishenkilöille kaasusumuttimien hallussapitoa tai ostoa: toinen asia onkin , keksiikö kukaan tätä porsaanreikää.

Teoriassa yksityishenkilön on täysin mahdollista ostaa niin monta sumutinta sisältöineen Ruotsista ja esim. postittaa tai kuljettaa ne lentokoneen , bussin , junan tai muun kulkuvälineen avulla tänne. Ihmettelen kummasti , miksei kukaan ole keksinyt tätä tapaa hankkia itselleen kyseisiä laitteita itsepuolustusta varten ?

Se mikä kaasusumuttimessa ainakin ihan maalaisjärjellä ajatellen on myös hyvää esim. lentokentän tullia ajatellen , on se että niiden ei pitäisi näkyä läpivalaisulaitteissa metallisina osina (joista normaalisti jää nalkkiin): täten kaasusumuttimet voisivat vaikkapa kulkea käsimatkatavaroissa.

Tällainen väline on harvinaisen käytännöllinen tapa saada yliote nk. "fyysisissä riitatilanteissa": vähän suihketta tappelupukarin naamaan ja sen jälkeen muutama tarpeellinen isku strategisiin paikkoihin lopettaa turhan vastarinnan. On tietenkin ollut huhuja myös tapauksista joissa huumeiden alaisuudessa riehuneeseen henkilöön ei suihke olisi tehonnut - kuitenkin kyseiset tapaukset ovat lähinnä vähemmistöön jääviä kuriositeetteja.

Ehdotan että mikäli kyseistä laitetta tarvitset , niin etsi käsiisi alan liikkeitä naapurimaasta: loppujen lopuksi kyseisen sumuttimen hankkiminen tätä kautta on useita tuhansia kertoja parempi idea kuin sellaisen ostamatta jättäminen - leivättömän pöydän ääressä tapahtuneen ruotiminen sakkojen uhalla on parempi ratkaisu kun maan sisässä makaaminen puolustusvälineen puuttuessa.

No comments: