Saturday, March 25, 2006

Turvallinen bussimatka

Porvoo on alueellisesti kaiketi sellainen alue jossa nk. "sattuu ja tapahtuu" vähän kaikenlaista: pari vuotta sitten juopunut luuseri linnoittautui Eestinmäen bensa-asemalle ja ampui poliisikoiran. Suunnilleen samoihin aikoihin Porvoon Anttilassa neljä henkeä käsittänyt perhe surmasi itsensä systemaattisesti liian suurten velkojen johdosta: viimeisin "kova tapaus" taisi olla se kun äiti poltti kaksi pientä lastaan taloon toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Havahduin näistä aatoksistani bussissa matkalla kohti Porvoon keskustaa: bussi pysähtyi äkisti ottaakseen matkaan kaksi matkustajaa. Sisään kapusi lyhyt nainen vaaleanpunaisessa takissa - hän toimi matkan maksavana osapuolena: naisen jälkeen sisään hyppäsi yhtäkisti keski-ikäinen todella pahasti vanhalta viinalta haiseva laitapuolenkulkija.

Kavuttuaan sisään hän alkoi kiroilla todella suureen ääneen siitä kuinka bussin saapumisessa oli kestänyt niin kauan: tämän jälkeen hän istuutui naisen viereen ja jatkoi siivottomuuksiaan. Kyseinen ilmestys huusi lisää ruokottomuuksia , uhkasi vetää ensiksi kuljettajaa "dunkkuun" jonka jälkeen hän muun muassa omien sanojensa mukaan "tiesi kaiken" muutamien kirosanojen säestyksellä. Yhdessä vaiheessa jopa Kekkonen sai kuulla joitakin uhkauksia , vaikka edesmennyt suuruus olikin.

Suurinpiirtein niillä main kun tyyppi uhkasi käydä väkivaltaiseksi bussin kuljettajaa kohtaan , otin taskustani jo standardin "itsepuolustukseeni" tarkoitetun veitsen: vedin sen hiljaa pois povitaskustani ja taivutin sen 7cm terän esiin ja piilotin sen takkini hihan ja käsineen väliin odottamaan. Kyseinen seko ei nähnyt tätä toimenpidettä , vaan jatkoi päämäärätöntä uhkailuaan muutaman penkkirivin takaa.

Siinä vaiheessa kun hän taas totesi äänekkäästi vetävänsä ketä tahansa turpaan , tuhahdin jälleen kerran äänekkäästi: tällä kertaa mies kuitenkin huomasi äänähdykseni ja käänsi katseensa minua kohti. Hän tivasi minulta myös kovaan ääneen sitä , että kyseenalaistin hänen absoluuttisen valtansa: tämän lyhyehkön naisen rauhoitellessa miestä myös minä sain suoran uhkauksen päälleni. Mies kysyi , halusinko mahdollisesti myös minä turpaani..

Käänsin hiljaa päätäni häntä kohtaan, ja hymyilin: odotin että kyseinen kaveri tulisi hiukan lähemmäksi jotta hän pääsisi käymään käsiksi. Siinä vaiheessa me molemmat olisimme olleet tietenkin häviäjiä: toinen vain luultavasti se "ehjempi" puolisko , tosin.

Kummaa sinänsä , hän ei tehnyt mitään: nainen rauhoitti miehen ja bussiasemalle tultaessa hän oli esittänyt vain muutaman epämääräisen kommentin Kekkosesta ja omasta ylivallastaan bussin matkustajia kohtaan.

Monet teistä varmaan luulevat että reaktioni mahdolliseen päällekarkaukseen olisi ollut liioilteltu: haistoin kuitenkin jo kyseisen paskiaisen ilmaantuessa bussiin että alkoholiahan se oli nauttinut enemmän kuin tarpeeksi. Tuon aineen alaisuudessa hieman ylimielisen luonteen omaavat luuserit saattavat saada paikoitellen todella ikäviäkin luonteenpiirteitä osakseen , ja täten päätin että jos sikseen tulisi , niin minä olisin sen joka suorittaisi sen ensimmäisen ja (toivottavasti) lamauttavan iskun. Häntä oli myös hyvin vaikea rauhoitella: bussikuski oli jokseenkin kyvytön luonteenlaatunsa johdosta sanomaan mitään kyseisen ukkelin uhkailuihin ja täten häirikkö herätti minussa suurta pelkoa ja hämmennystä.

En halunnut todellakaan joutua kyseisen miehen tulilinjalle; siksi päätin hivuttaa veitsen hiljalleen strategiseen kohtaan, ja odottaa hänen lopullista villiintymistään. Onneksi se ei kuitenkaan tapahtunut , josta olen iloinen.

Ironista tässä vain oli se , että mietiskeltyäni koko bussimatkan sitä miten kaikenlaista todellakin ikävää juuri Porvoon seuduilla oli tapahtunut , niin tämä sekopää sitten iski sinne bussiin: loogisesti ajatellen , "what are the odds of that happening" ?

No comments: