Friday, March 10, 2006

Britit yllättävät

En ole naurunut vähään aikaan yhtä perusteellisesti kuin nyt katsottuani Sub-tv:ltä yllättävän hyvän komediasarjan "Little-Britain". Perään vetäisin vielä toisen sarjan , "Bottomin" joka oli myös huumoriltaan aivan saaketin päätön.

Kuten totesin aikaisemmin , niin vähään aikaan ei ole tullut millekään komedialle (ja varsinkaan Isosta-Britanniasta tulleelle) noin paljon naurettua. Kieltämättä huumori ei ollut kovinkaan älykkäiden ihmisten tasoa - se nyt ei kuitenkaan haitannut tahtia minun puolestani.

Rick Mayall sattuu olemaan erinomainen valinta juuri tuohon Bottomiin niiden muiden ihmeellisten jannujen kanssa: nauroin sohvallani suorastaan huutaen tuon kokon sakin absurdille ja vahvasti alapään juttuja hyödyntävälle huumorille.

Näiden kahden sarjan tapauksessa en voi ymmärtää että miksi Englantilaisia huumorisarjoja toisinaan haukutaan: ainakin nämä kaksi sarjaa yltävät kovinkin normaalille , usein Amerikkalaisten määrittelemälle kyseisten sarjojen tasolle. Kuitenkin toiminta ainakin tässä Bottom-sarjassa lähentelee äärimmäistä sikailua ja ovathan juonetkin aika originellejä.

No comments: