Monday, March 06, 2006

Piiritetty yhteisö (a society under siege)

Jälleen kerran yhteiskuntamme on joutunut kavalan ja täysin odottamattoman hyökkäyksen kohteeksi. Tällä kertaa sabotöörit ovat iskeneet yhteiskuntarakenteemme kapasiteettiin joukkoliikennevälineiden ylläpitämiselle.

En voi sanoin kuvata , kuinka vihaankaan mm. näitä Porvoon ja Helsingin väliä liikkennöivien bussinkuljettajien täysin idioottimaista osuutta tähän lakkoon. Käsittääkseni juuri he ovat niitä kuljettajia joiden tässä pitäisi olla vähiten lakossa - mutta jostain syystä nuo läskimahaiset Hitlerit nyt kuitenkin ovat kotonaan ja juovat kaljaa nauraen meille kovinkin remakasti.

Vituttaa se että kaikki nekin asenneongelmaiset paskiaiset joiden kyydissä olen matkojani Porvooseen ja Helsinkiin joutunut taittamaan ovat nyt lakkoilemassa. Töihin ne pitäisi haulikon voimalla pakottaa ! Ja kaiken lisäksi muutaman niistä vittumaisimmista voisi teloittaakin ihan esimerkiksi siitä kuinka omankädenoikeuskin on toisinaan tarpeellista.

Ymmärrän tietysti että tämä koko lakko ei ole täysin kuljettajienkaan toiveiden varassa: uskon kuitenkin että nämä muutamat paskiaiset ovat mielellään lakossa ihan vain lakkoilun periaatteesta. Olen jo pitkään ollut täysin yksityisautoilun puolella lähinnä jo ihan senkin takia että tämä osa Suomea pysähtyy täysin jos tällainen lakko tapahtuu: esim. erilaisten ympäristöaktivistien on helppo kampanjoida autojen käyttöä vastaan juuri niin kauan kunnes tällainen tilanne osuu tielle. Tällöin suburbaani osa yhteiskunnastamme pysähtyy täysin puhumattakaan siitä mitä muita välillisiä haittoja se tuottaa.

Kuulemma puhtaanapitokuljetuksetkin lakkoilevat ja siksipä roskaa kerääntyy ympäri Helsinkiä: toivonkin totisesti että nämä "kiistakumppanit" pääsevät neuvottelupöytään sovitusti keskiviikkona ja lopettavat tämän lakkoilun.

Juuri täälläpäin maata tämä lakko näkyy kovinkin vahvasti: eilen näkyi yksi epämääräinen bussi joka ilmeisesti suuntasi Porvooseen puhumattakaan tästä päivästä , jolloin yhtäkään bussia ei ole näkynyt. Minulle vakuuteltiin että kovin menetys bussivuoroissa olisi juuri Helsingin kohdalla - näyttää kuitenkin nyt siltä että näin ei ole. Porvoon linjaliikenne on pysähtynyt lähes täydellisesti ja siksipä en voi muuta kun tuntea myötätuntoa niitä kohtaan jotka tänään suuntasivat "kyliltä" Linnankosken sedän huomaan. Mitä todennäköisimmin he eivät kuitenkaan suunnanneet kouluun - busseja ei nimittäin tullut.

Onneksi en tosiaankaan käy koulua juuri nyt: olisi jälleen huomattavia ongelmia päästä sinne ja takaisin. Viikon päästä alkavat kirjoitukset , ja olen suorastaan toiveikas siihen suuntaan että tämä lakko saadaan loppumaan viikon kuluessa. Muussa tapauksessa useille ihmisille voi todellakin tulla ongelmia yrittää päästä edes viimeiseen taiston tapahtumapaikalle.

Uskon siis että viikon pituista lakkoa tästä ei tule - ja samalla toivon että linjaliikenteiden työjohtajat jotka ovat pitkälti tämän lakon aiheuttaneetkin palavat helvetissä (tai heidät lynkataan mahd. pian) muutamien Porvoon linjan kuljettajien ohella.

No comments: