Sunday, July 10, 2005

Limaisten valkokangashirviöiden turpakäräjät.

Kuumuus senkun lisääntyy tässäkin maassa. Olen joutunut olosuhteiden pakosta riisuutumaan jo pelkästään boksereilleni ja lisäämään hikinauhat ranteisiini jotta hien pyyhkiminen otsalta olisi mahdollisimman helppoa näinkin tukalassa olotilassa.

Juu , on huono olo ja tänään oli ukkonenkin. Paras lämpötila taisi olla 26 astetta täällä Svea-riken länsirannikolla. Ja voin sanoa , että jokaisen asteen kahdekymmenen yli tuntee aina siellä... sisimmässään saakka.

No , kuitenkin , olen tästä helle-aallosta huolimatta onnistunut siirtymään kaupungin sataman läheisyydessä sijaitsevaan elokuvaliikkeeseen. Siellä nyt oli vaikka mitä , ja epäilenpä että tullaan käymään siellä vielä uudestaankin kunhan kiireiltämme ehdimme. Ostin sieltä viitisen elokuvaa josta kaksi olivat suhteellisen uusiakin tekeleitä. Nimittäin , hankittua tuli tämä kauan-kohuttu Alien vs. predator - elokuva , Resident evil: Apocalypse , sekä myöskin "the day the world ended" sekä tämä Suomalainen "etulinjan edessä". Emme ole ehtineet tutustua kuin AVP:hen sekä tähän maailman viimeistä päivää käsittelevään rainaan. Tuo viimeksi mainittu on muuten valmistettu 1950 - luvulla , joten "kauhun elementit" elokuvassa ovat sitten sen mukaisia.

Kuitenkin , elokuvan äärimmäisen halvasta hinnasta ja selvästi negatiivisesta ennakkoaavistuksesta huolimatta satuin pitämään siitä kovinkin paljon. Nimittäin , elokuvan juoni käsitteli seitsemää ihmistä jotka ydinsodan seurauksena päätyivät samaan pieneen taloon jossa yrittivät sitten enemmän tai vähemmän sopuisasti elellä kunnes "mustahiuksinen" pahis-gangsteri päättää ruveta pomoilemaan ja yrittää alituisesti viedä talon isännän revolveria. Leffan sankari , vaaleahiuksinen Amerikkalaispoika aina tasaisin väliajoin pasauttaa mustapää-Gangsteria turpiin revolverinkähveltämis-operaation johdosta ja sitten naisten kimppuun hyökkää ilmeisesti pahvimassasta valmistettu mutantti. Hätä ei kuitenkaan ole sennäköinen eikä ollenkaan kriittinen , sillä mutantti "onneksi" sulaa kun päähenkilö ja hänen naisensa menevät järveen seisomaan ja odottavat kunnes alkaa sataa. Sateella nimittäin kaamea apinasta kehittynyt piru-mutantti alkaa savuttamaan epämääräisesti ja sulaa pois.

Suosittelen elokuvaa , sillä se maksaa vain 39 kruunua ja yrittää tosissaan olla jonkinlaista scifiä suoraan 1950-luvulta. Olemme luvanneet tänään katsoa sen apocalypsen , jotta saamme vihdoinkin tietää että onko tämän keskinkertaisen RE-elokuvan jatko-osalle ylipäätään mitään hyötyä olla olemassa.

Mutta , tänään tuli todellaki katsottua "ihan niinku oikeesti hei" tuo RE - elokuvien ohjaajan Alien vs. predator - tuotos. Voin sanoa , että vaikka ennakko-odotukset sille olivatkin todella pohjamudissa , yllätyin sen hienoista taistelukohtauksista sekä jälleen ihan keskinkertaisesta laadusta. Loppu oli kuitenkin kuin suoraan Predator - sarjan tuotoksista , eli toisinsanoen mikään asia ei auennut elokuvan juonesta tyhjentävästi. Koko juonikin oli hiukan ontto sillä pääasiassahan haluttiin vain näyttää Alienin ja Predatorin tappelua valko-kankaalta käsin.. No joo , vihdoinkin.

Mutta loppu elokuvalle oli silti aika huono , sillä oletin ettei se sortuisi pakolliseen "ainakin yksi jatko-osa vielä" - kliseeseen , jonka se nyt näytti tekevän sitten kuitenkin. Huonompi tämä oli kuin ensimmäinen RE - elokuva , muttei kuitenkaan huonompi kuin Alien 4.

No , vaikkei AVP - elokuvana ollutkaan niin hätkähdyttävä kokemus , niin meillä on vielä se RE: apocalypse näkemättä. Odotukset ovat nyt korkeammalla kuin ennen , mutteivat kuitenkaan niin korkealla kuin silloin Matrix:reloadedin aikaan.. Sillä , mikään ei voinut hipoa lähellekään sitä himoa mitä koin sitä elokuvaa odotellessani.. Kieltämättä petyin silloinkin , niin.

Mutta , asiasta toiseen. Hankkikaapa näitä 50 - luvun kauhuelokuvia jos on kiinnostusta. Ne ovat nimittäin älyttömän halpoja ja ainakin minulle , puhtaasti amatööri-elokuvien tekijänä , niillä on eräänlaista arvoa. Joten , heti kauppaan hakemaan sellaisetkin löydöt kuin "WAR OF THE COLOSSAL BEAST" , "VOODOO WOMAN" , "THE SPIDER" sekä tietenkin "THE UNDEAD" ja "HOW TO MAKE A MONSTER"... Buahahahahah !

Menen "aivan saletisti" ostamaan niitä vielä lisää.

No comments: