Monday, July 18, 2005

Dusk approaches.. (FDTD:n jatko-osa !)

Kävin noutamassa ale-laarista FDTD:n jatko-osan nimellä "Texas blood-money".

Olen aika varma ettei tämä elokuva olisi ollenkaan hyvä , nimittäin en ole nähnyt kuin ehkä kolme tai neljä hyvää jatko-osaa elämäni aikana. Vanha viidakon sananlasku pätee siis tähänkin; "elokuva on aina huonompi kun alkuperäinen kirja ja jatko-osat ovat 99 & prosentin varmuudella aina huonoja". Ennakko-odotukset olivat siis aika alhaiset , sanoisin.

Tarina alkaa täysin mihinkään liittymättömällä kohtauksella jossa Bruce Campbellin (se evil dead - mies) esittämä miesjuristi ja nainen kuolevat pysähtyneeseen hissiin vampyyrilepakkojen hyökkäyksen kohteena. Sen jälkeen kumpaakaan ei enää nähdä elokuvan aikana eikä heistä puhuta enää koskaan missään milloinkaan paitsi että Mr. evil dead on kylläkin saanut nimensä kissan kokoisin kirjaimin elokuvan kanteen. Tämä hieman kummastutti minua lähinnä sen takia että koko kohtaus ei liittynyt elokuvaan itseensä enää mitenkään.

Kuitenkin , pääasiallinen juoni alkaa epämääräisen hämärämiehen karatessa vankilasta. Tämäkin jannu on kiinnostunut ryöstämään pankin niinkuin edellisen osan Geckon veljekset , mutta sillä erolla että Geckon ämmän pojat olivat jo ryöstön tehneet ennen kuin päätyivät vampyyrien sekaan.

No , "hämärämies" tarvitsee apua ja soittaa vanhalle kaverilleen joka sattuu olemaan ensimmäisessä kohtauksessa sohvalla "hommissa" naisensa kanssa. Kaveria , "Buckia" esittää Robert Patrick , eli Mr. T - 1000. Buck saa tehtäväkseen koota vanhasta nk. "keikkaporukastaan" uuden iskuryhmän hämärämiehen suunnitelman pohjalta Meksikon puolelle pankin kassoja vapauttamaan. Iskuryhmän tulee tavata hämärämies Meksikon puolella 72 tunnin kuluessa.

Buck saa mukaansa Stetsonipäisen parta-jeesuksen , hullun latinon sekä nyrkin ja hellan välissä palloilevan kotimiehen. Nämä sitten päätyvät ajamaan Meksikossa sijaitsevaan pikku-motelliin ja asettuvat katselemaan pornoa asuintilojensa sängyltä. Samaan aikaan toisaalla itse hämärämies ajaa autollaan lepakon päälle ja joutuu hakemaan läheisestä ja sattumalta "titty twister" - nimeä kantavan kuppilan baarimikolta hieman apua auton käynnistykseen. Baarimikko on vampyyri ja pienen tappelun jälkeen hämärämiestäkin purraan kaulavaltimoon veren roiskuessa.

Myöhemmin hämärämies vampyyrinä saapuu hotellille ja puree hullua latinoa ja tappaa hotellin omistajan tuulettimella.

Elokuvan käsikirjoitus on olevinaan täynnä "Tarantinomaista" mustaa huumoria ja absurdia dialogia , mutta epäonnistuu näissä halvoissa viritelmissä kovinkin pahasti. En myöskään missään vaiheessa kiinnostunut roolihahmoista kovinkaan paljoa , vaan pidin heitä yhdentekevinä. Odotin pikemminkin sitä kuinka kauan kestäisi että juoneen saataisiin jotakin selkoa tai että kaikki tarinan puolen tusinaa "avointa kysymystä" saisivat vastauksensa ja mahdollisimman nopeasti. Mitään näistä ei kuitenkaan tapahdu.

Seuraavaksi yksi toisensa jälkeen Buckin iskuryhmästä muuttuvat vampyyreiksi yöllä tapahtuvan pankkiryöstön yhteydessä. Sen jälkeen kaikki tappelevat Meksikon poliisia vastaan jotka osuvat keskelle pankkiryöstöä. Buck itse on kuitenkin ainoa joka ei muutu kaikkien yllätykseksi vampyyriksi , vaan pikemmin joutuu poliisien avustuksella tappamaan rynnäkkökiväärein ja haulikoin varustettuja vampyyrejä. En ole suoranaisesti koskaan nähnyt mitään niin typerää juonenkäännettä kuin näiden vampyyrien pankkiryöstö-aikeet. Ikävä kyllä.

Elokuvan kansikin on aika harhaanjohtava. Sillä se mikä elokuvan juonesta kerrotaan ei pidä paikkaansa. Toisin sanoen , elokuvassa ei näy ensimmäisen osan baaria kuin tasan yhdessä osiossa ja Bruce Campbell ei ole myöskään kuin yhdessä kohtauksessa. Hän saa kuitenkin nimensä kansiteksteihin... Näen selvästi että tässä on yritetty tehdä rahaa tai saada edes jotakin huomiota noinkin hyvän elokuvan jatko-osalle muutaman kuuman nimen avulla.

No , tämä elokuva ei saa minulta hyvää arvosanaa enkä halua että siihen kosketaan edes paljailla käsilläkään. Se on hieman niinkuin toinen Persianlahden sota. Pitkä , tarpeeton ja sisällöltään ei pääse lähellekään edellisen "osan" legendaarisia ja sankarillisia tapahtumia.

Näille asioille en kuitenkaan voi mitään. Tämä on nyt tullut tehtyä ja saamme elää sen kanssa.


Btw , sain tietää että FDTD - sarjaan on vielä olemassa kolmaskin osa joka keskittyy... Vampyyri-westerniin... Allekirjoittanut on vielä hieman kahden vaiheilla siitä pitäisikö moinen kappale hankkia vaiko eikö.

No comments: