Monday, July 10, 2006

Got lost !!

No joo, kirjoitellaan Suomeksi välillä.

Tänään käytiin katsastamassa lokaalin sekatavarakaupan, teknikmagasinetin, tarjontaa: päämäränä oli hankkia halpahko Swiss Armsin reisikotelo pistoolille, joka voitaisiin mahdollisimman pian myydä eteenpäin. Tämä 14 euron hintainen "holsteri" saattaa nimittäin mennä kaupaksi kotopuolessa kaupusteluni yhteydessä mahdollisesti suuremmalla hinnalla, kuin minkä siitä maksoinkaan.

Samalla kun pyörimme aivan Göteborgin keskustassa, sen rautatieaseman yhteydessä toimineen DVD:itä, musiikkia, pelejä ja T-paitoja myyneen kaupan valikoima osui tiellemme. Sattui nimittäin niin, että kauppa myi kahdenkymmenen euron hintaan Lost:in ensimmäistä kautta DVD:lle. Normaalisti tästä saisi pulittaa noin viitisenkymmentä euroa. Tämä sarja on minulle jo oikeastaan ennestäänkin tuttu tyttöystäväni kautta, joka alkoi sitä seurailemaan säännöllisesti kotona. Itse en kiireitteni johdosta ehtinyt sarjaa sen kummemmin seurailla säännöllisin ajoin, vaan katselin jaksoja aina silloin tällöin kun ehdin.

Päätinpä siis hankkia kyseisen DVD - boxin, sillä mitä luultavimmin sen katsottuani lävitse, lahjoitan sen tyttöystävälleni (mutta älkää kertoko sille - tästä pitäisi tulla yllätys !!) . Kyseinen sarja on myös maailmanlaajuisesti aika suosittu, eikä minusta se ole mitenkään liian epärealistinen tai imelä toteutukseltaankaan. Kieltämättä aion katsella jäljellä olevat kuusi DVD:tä Lostia, sillä juuri äsken sain loppuun vain pilotti-episodin 1 & 2 osien lisäksi kaksi muuta. Välillä täytyy kuitenkin nukkua - ja heittää tikkaa.

Mitä nyt kuitenkin neljä jaksoa katsottuani panin merkille, oli se että tämä sarja oli oikeasti ihan hyvin käsikirjoitettu ja jopa toteutettukin. Hahmot ovat inhimmillisiä ja epäilemättä ovat juuri sen yksilöllisen persoonansa joko muita ihastuttamaan tai vihastuttamaan. Sarja on myös sikäli ovela, että sen pilotti-episodista ei voi oikeastaan päätellä täydellisesti sitä, mitä tuleman pitää muissa osissa: Lost oikeastaan yhdistelee erilaisia genrejä yhteen, luoden ainakin minua henkilökohtaisesti kiinnostavan kokonaisuuden.

No joo, nyt sitten saa riittää moisesta sarjasta lässyttäminen: siirrytäänpä seuraavaan aiheeseen. Me nimittäin menimme kaupungilta palattuamme jälleen kerran kauppaan, jossa kävi taas aika omalaatuinen - ja sinällään onnekaskin juttu. Työntelin nimittäin ostoskärryjä pitkin kaupan lattioita, kun yhtäkkiä katsahdin alaspäin. Lattialta löytyi hyvinkin mystisellä tavalla viidenkymmenen kruunun seteli, jonka välittömästi poimin ylös ja pistin taskuuni. Täytyy myöntää, että muut ihmiset eivät sitä ilmeisestikään huomanneet, ja hetken tuntuikin että jonkinlainen pohjimmiltaan pahasuopa ja ilkikurinen henki olisi saattanut asettaa sen minun tielleni. Odotin myös, että joku mummeli olisi saattanut tulla vaatimaan seteliään takaisin jonkun purkkirivistön takaa, vaan moisessa tilanteessa olisin luultavasti vain todennut, että seteli oli nyt minun, ja että mummon kannatti pitää parempaa huolta rahoistaan ja tarkistaa taskujensa ehjyys seuraavalla kerralla. Kyseessä ei myöskään näyttänyt olevan leikkiraha.

Sääkin on muuttunut aivan ihmeellisellä tavalla taas siedettäväksi: muutama tunti sitten alkoi helvetillinen kesämyrsky, joka kyllä pisti vedetkin virtaamaan raamatullisin elkein. Olin ihan tyytyväinen siihen, että nyt sataa puolestaan vettä, eikä kuiva kuumuus näännytä minua hengiltä. Ainoa huono puoli onkin, että nyt en voi heittää tikkaa ulkona koko yötä, vaan joudun jäpittämään täällä sisällä. Plääh.

Valitettavasti en voi vieläkään postailla viime lauantain kuvia, sillä tämä paska blogi ei taas suostu niitä uploadamaan ollenkaan. Valitettavasti takaisku sinänsä, vaan ehkäpä yritämme sitten päivällä uudelleen.

Nyt aion lähteä nukkumaan, joten hyvää yötä..

No comments: