Tuesday, November 22, 2005

Ensimmäinen tenttikirja , Vautsi-vau ja Ou-jee !!

Ihmisen elämässä on niitä lyhyitä mutta epäilemättä kauniita hetkiä joita voi sitten myöhemmin takkatulen valossa kutsua "elämän aikana saavutetuiksi etapeiksi". Uskoisin , että minä olen nyt erittäin lähellä sellaista: Hankin nimittäin ensimmäisen tenttikirjani.

Eli ensi viikon keskiviikkonahan tämä legendaarisiinkin mittoihin noussut "ensimmäinen tentti" nyt sitten on tapahtuva. Jännittääkö ? No eipä juurikaan sillä en ole vielä ehtinyt edes aloittaa tätä n. 400 sivun teosta maailmankulttuurin synnystä. Varmasti kuitenkin tulee jännittämään siitä huolimatta että tentin arvostelijana toimiva luennoitsijamme ei kuulemma ole siitä kaikista ankarimmasta päästä ja onhan tämä aihekin tottakai kiinnostava.

Viime viikonloppuhan meni kyseisen todella originellin ja erinomaisen luennoitsijan luennoilla istuessa. Hauskaahan se oli , kuten aikaisemminkin jo totesin , mutta jotenkin viikonloppuhan siinä noin ajankäytöllisesti meni ihan pieleen. Toivoisinkin että seuraavana viikonloppuna saisin nukuttua mm. univelkani pois sen ohella että ehtisin kerrankin käydä ulkona muutenkin kun suorittamassa "postilaatikolle ja takaisin" - pikajuoksun koiran kanssa. Minusta on suoraan sanoen tullut viime aikoina kotiini sulkeutunut työnarkomaani jonka vapaa-ajan riennot rajoittuvat ostos-tv:n satunnaiseen katseluun ja ikkunoista ulosvilkuiluun.

Tiesittekö muuten että minulla on itse asiassa neljä kirjaa luettavani ? Nyt sekin ikävä totuus muistui mieleeni varsin ikävällä tavalla sillä niitä omituisesti kertyy enemmän kuin tahtoisinkaan niiden kertyvän. Nälkä on selvästi kasvanut syödessä ja loppujen lopuksihan siihen on tukehduttu , kuten tässä nyt ihan konkreettisesti näette. Tehkääpä siis asioita kerrassaan ja ennen kaikkea erissä ettei käy huonosti ja joudu lannistumaan sohvan taakse potemaan maailman ja ihmismielen rajallisuuksien armotonta todellisuutta.

Hyvää illan jatkoa !

No comments: