Saturday, November 19, 2005

12 tuntia istumalihasten kestävyyttä

Viime päivät ovat olleet aika erikoisia.

Ensiksi tein normaalin kuuden tunnin päivän koulussa Perjantaina jonka jälkeen lähdin historian luennolle. Luennoitsijana oli Turun yliopistosta eräs FK Risto Hämäläinen jonka taidokkuus historian yleisten kysymysten käsittelyssä on ollut yksi suurimmista tämänhetkisistä kokemuksistani. Eli lyhennettynä kahta viimeistä päivää voidaan kutsua naurunsekaisen istumalihasten pakotuksen ja akateemisen tiedon virtaamisen huipentumaksi.

Hämäläisen luennoilla ei todellakaan tuijoteta kalvoja ja kopioida kaikkea mitä "taululle" kirjoitetaan. Siellä asiat havainnoidaan taidolla ja ennen kaikkea tuntemuksella. Tämä johtaa ainakin minun ajatuksieni pohjalta siihen päätökseen että Turun yliopistossa ei todellakaan ole tylsää vaan niinkin monimutkaiset asiat kun ne mitä käsittelemme voidaan tuoda esille yksinkertaisesti ja hauskasti. Olen kovastikin pitänyt hänen luennoistaan.

Onhan tässä nyt todellakin aikaa koulussa tullut vietettyä mutta hyvinhän se on mennyt. Meillä on ollut harvinaisen laaja käsittelykenttä tällä luennolla ja tenttikirjakin on jo määrätty. Ilmeisesti tentit toteutetaan jokaisen luentokerran päättymisen jälkeen joita on kaksi.

No comments: