Wednesday, November 09, 2005

Cause' it sucks me up

Tänään oli sitten toisen jakson koeviikon toiseksi viimeinen päivä. Huomenna käyn vielä vetäisemässä Ruotsin neljännen kurssin kokeen toistamiseen jonka jälkeen ajattelin käydä kenkäkaupassa ostamassa itselleni uudet kengät. Jos se helvetillinen neloskurssi ei nyt tuo minulle haluttua numeroa , jätin sen suoraan sanoen omaan arvoonsa ajan loppuun asti.

Tämänpäivän historiankoe oli kyllä jokseenkin aika yllättävänkin helppo. Näin heti että koe ei painaisi läheskään yhtä paljon kuin koko kurssin aikana tehty materiaali. Kokeen kysymyksetkin eivät oikeastaan olleet mitenkään yksittäisistä aiheista , vaan aseellisten konfliktien syntyä piti käsitellä yleisellä tasolla. Toinen tehtävä , johon saimme käyttää internetin laajaa materiaalivarastoa , käsitteli Syyriaa Lähi-Idän valtiona.

Sen jälkeen palasin kotiin. Olo oli jotenkin nk. "vähemmän suolainen" kun yleensä huolimatta siitä että perjantaina olisi vielä normaalienkin ihmisten koulua kahdeksasta kahteen lusittavana. Onneksi tosin tuleva , nk. "joulujaksoksikin" nimetty koetus on vain n. 4 viikon pituinen , joten kovinkaan suolaista tästä loppuajasta ennen kirjoituksia ei tule. Katselin muuten myös alustavasti jo uutta kiintolevyasemaa itselleni , ja näyttää ilmeisemmältä että joko ostan Seagaten 160 Gigan "hiljaiseksi ja hyväksi" kehutun aseman taikka sitten 200 Gigan aseman jonka valmistajan nimeä en kirjoitusvirheiden pelossa uskalla tähän kirjoittaa. Valmistajan nimessä on kuitenkin ainakin yksi "X" - kirjain jonka vääränlaisesta sijoittamisesta voi tippua sen verran runtua blogini lukijoilta että taidanpa jättää toiseen kertaan.

Mitä säähän tulee , se on jo asiantuntijoidenkin mukaan tähän aikaan vuodesta "epätavallisen lämmintä". Olen jo kahden päivän ajan pystynyt jättämään kaulaliinan kotiin sen ohella että luntakin on näkynyt vain television kuvaruudun välityksellä. On siis mitä todennäköisintä että lunta ei tulla näkemään ainakaan vähään aikaan , ja se jos mikä on erittäin helvetinkin hyvä juttu sillä yleisesti ottaen vihaan lunta.

Hani antoi minulle muuten lahjaksi Akiran , tuo Japanilaisten Anime-elokuvien klassikon jo syyslomalla. Olen katsellut sen läpi tässä nyt neljä kertaa teknisesti parannetulla versiolla ja sekä sillä vanhemmalla myöskin. Olenkin edelleen sitä mieltä että se kuuluu ehdottomasti mielestäni parhaimpiin koskaan nähtyihin Animeihin listoillani sen ohella että vanhempi Englanninkielinen dubbaus on minusta jotenkin parempi tämän uuden DVD-version dubbaukseen verrattuna. Vanhemmassa versiossa ääninäyttelijät olivat jotenkin uskottavampia rooleissaan , kuten esimerkiksi se yksi niistä "koelapsista" joka lenteli sillä tuolillaan ympäriinsä puku päällä. Juuri hänen Englanninkielisen dubbauksen ääninäyttelijänsä oli vanhemmassa versiossa karheammalla äänellään jotenkin uskottavampi kun DVD-version kimeä-ääninen lapsukainen. Muuten DVD-version ääninäyttely ei oikeastaan negatiivisia pisteitä saanutkaan muuta kuin ehkä siitä että alkuperäisessä dubbauksessa olikin ehkä minusta enemmän eloa ja huulisynkkaus muuten toimi kanssa paremmin siinä. Uusimmassa muutamissa kohdissa hahmojen huulienliikkeet eivät pysy dubbauksen tahdissa tai dubbaus ei pysy huulienliikkeitten tahdissa. Ihan kuinka vaan se haluaa sanoa.

No comments: