Friday, April 01, 2005

We get these pills to swallow.

Heräsin sängystä.

Kirosin sitä että vaikka olin peitonkin alla , niin yläruumiissani tuntui omituisen kylmältä sen ansiosta , että olin "epähuomiossa" riisunut vihreän T-paitani pois nukkuessani. Poimin sen lattialta päälleni ja kävelin yläkertaan.

Siellä ei ollut ketään , paitsi normaalisti epäjärjestyksessä olevan keittiönpöytä. Kuulin vaimeita ääniä , ja muistin unohtaneeni koirani alakertaan (se kun nimittäin sattui kerrankin nukkumaan samassa sängyssä kuin minä) . Hain koiran äkkiä takaisin ylös kanssani , ja se meni äänekkäästi juomaan vettä.

Kutsuin sitä kameliksi , ja hihittelin itsekseni vähän aikaa.

Puin säädyllisemmät vaatteet päälleni ja suuntasin bussipysäkille. Odottelin siellä hiukan aikaa , ja bussimatkan jälkeen pääsin kouluun.

Normaaleja tunteja , käytävillä norkoilua , Ketolan äidinkieltä , ruokkis , yksi esitelmä ja lopenuupunut kertojanne. Päätin mennä makailemaan toisen kerroksen sohville ihan pelkästään sen takia , että ei huvittanut seisoskella eikä istuskella sen enempää. Huokaisin äänekkäästi sohvalle päästyäni , ja nojauduin täysin makailemaan siinä katsellen kattoon. Olen varma , että erinäisiäkin opettajia käveli siitä ohitse opiskelijoidenkin katsellessa , mutta en suinkaan ollut ainoa joka näin oli tehnyt.

Yhtäkkiä kuulin äänen vierestäni , ja havahduin "omista maailmoistani".

Nuorehko tyttö , selvästikin "ykkönen" silmäili minua. Muistan nähneeni sen joskus Biologian kakkosessa viime vuoden puolella , ja silloinkin käytävällä sillä oli ihan samaa asiaa kuin viimeksikin. "Oisko sulla kynää lainaksi ?" Se kysyi.

Katselin ympärilleni epämääräisesti , ja esitin vastakysymyksenä sen , mitä omalle kynälle oli tapahtunut. Ilmeisesti se oli hukannut kynän jossakin vaiheessa päivää ja muisti että lainasin viimeksikin poissaoloselvityslomakkeen täyttöä varten sellaisen. No , ojensin kynän taskustani ja sanoin ettei tarvitse palauttaa.. Tyttö kiitti , ja lähti tiehensä.

Onneksi kaikki muut eivät kiinnittäneet minuun sen kummempaa huomiota tänään , sillä uskokaa tai älkää niin halusin todellakin olla omissa oloissani.


Tämä ei ole mikä tahansa kevät , kuulkaas.


This is the spring.

No comments: