Wednesday, April 06, 2005

Paavi , Matti Vanhanen sekä Mr. Tuhkio Limbossa.

No joo , kaikenlaista on päässyt taas tapahtumaan kansainvälisellä näyttämöllä sekä yksityiselämässä sitten "viime kerran" (lue: postauksen).

Ensinnäkin , Paavi Johannes Paavali II on päässyt kuolemaan. Tietenkin on valitettavaa että moinen tapahtuma sattui tähän aikaan vuodesta. Mutta en yksinkertaisesti näin jälkeenpäinkään voi olla samaa mieltä kaikista Paavin , ja samalla Katolisen kirkon näkökannoista eri asioihin. Itseasiassa , omat näkemykseni eivät voisi olla kauempana niistä !

Yksi asia , jota minä olen suuresti ihmetellyt , niin on ollut juurikin tämä Paavin/katolisen kirkon nk. "ehkäisyvälinekielto" , jonka mukaan parit eivät saisi käyttää kondomeja yhdynnässä , vaan pikemminkin kaikki pitäisi tehdä ilman mitään sen kummempia suojavälineitä. Jopa kaksivuotias apina tajuaisi , että lopputuloksena on jotakin muutakin aivan uudenlaisen kokemuksen lisäksi. No , en kuitenkaan lähde tuomitsemaan paavia täydellisesti niinkuin jotkut ovat jo ehtineet tehdä kyseisen kirkollisen suurmiehen kuoltua. En vain yksinkertaisesti ole voinut olla hänen näkemyksistään (myös Katolisen kirkon) samaa mieltä , ja minusta ajatus siitä että parit eivät käyttäisi ehkäisyä "toimissaan" lisäisi entistä enemmän väestönkasvullisia ongelmiamme.

-

Seuraavaksi , kuulin bussissa matkustaessani kotiin koulusta , että pääministeri(mme?) Matti "myös absolutismin asialla" Vanhanen on päättänyt erota vaimostaan. Tämäkin oli siis niinkuin aivan kamala uutinen minulle , ja kaiken lisäksi "kuulopuheet" kertoivat että kyseisen valtiollisen edustajan vaimo oli lentoemäntä. Tämä asiahan ei minua yksinkertaisesti liikuta yhtään , mutta minusta on huvittavaa että pääministeri päätti erota (ilmeisesti) lentoemäntänä työskentelevästä vaimostaan näinkin yhtäkkiä. Eiväthän pääministerit Suomessa eroa !? Eiväthän !? Kenties Matti "Raperperimehua viinanjanoisille Venäjän pääministereille" Vanhanen voisi nyt mennä naimisiin joko yhden Juhani Palmun lukuisten ex-vaimojen kanssa , tai ehkäpä Vanhanen voisi iskeä Matti Nykäsen vaimon , nimittäin sen Mervin. Nykäsen isäntäkään ei pääsisi vankilasta käsin kostamaan Vanhaselle , vaan pikemminkin joutuisi odottamaan vielä vuosia kunnes pääsisi edes hiukan lähemmäs Vanhasta kostopuuhissa. Ja silloinkin parhaimmillaan , Vanhasen mustiinpukeutuneet "henkivartijat" suolaisivat Nykäsen senaatintorille.

-

Tuhkio oli ollut nk. "tyytymätön" siitä , että minä ja Woody Allen emme olleet antaneet hänelle minkäänlaista osaa elämästäni kertovassa elokuvassa. Päätimmekin suhteellisen nopeasti , että Tuhkio pääsisi luultavimmin elokuvaan koomiseksi "sidekickiksi" niille vaiheille elokuvaa , jossa käsikirjoitus muttuisi road movieksi. Näyttelijävalinnoiksi Tuhkiota esittämään jouduimme myös tekemään nopeita päätöksiä , vaikka useat näyttelijät kuullessaan pääsevänsä Tuhkion rooliin kerääntyivätkin Woody Allenin Hollywood-kartanon porteille pilvin pimein. Valitsimme koko joukosta nk. "kerman" , eli valitsimme rusinat pullasta mahdolliseen Tuhkion rooliin. Minun näkemykseni olikin , että käyttäisimme takavuosien leffasta "Men in black" näyttelijää siitä kohdasta , kun Tommy Lee Jonesin esittämä agentti posauttaa laittomien "alien" - aseiden myyjän pää seinustalle. Kyseinen "laiton kauppias" nopean IMDB:ssä käynnin jälkeen näyttää olevan (oikealta) nimeltään Tony Shalhoub. Niinpä hän sopisi Tuhkioksi elokuvaamme. Ja jos hän ei pääsisi syystä taikka toisesta.. Noh.. Kuten sanoin , "rusinat olisi jo poimittu" pullasta ja jäljelle jäisi vain.. "Mitä jäisi Tuhkion rooliin". Tuhkioksi sopisi myös tämä "nuori mies" ainakin Woody Allenin mielestä , mutta minä tyrmäisin hänen ehdotuksensa , valitettavasti. "He looks nothing like him" , toteaisin. Ja , heti perään tarjoaisin omaa ehdotustani Tuhkioksi.

No comments: