Wednesday, April 06, 2005

Kubismia - Vau , mikä konsepti.

Minä olen aina tykännyt Kubismista. Tai no , oikeastaan "aina" tarkoittaa tässä pikemminkin niitä aikoja kuin sain tietää erilaisista taidesuuntauksista ja tajusin , että Kubismi itseasissa vetosi minuun jollakin tasolla.

No joo , jos ette tunne Kubistisia töitä niinkään , niin esimerkiksi eräitä Kubismin "tunnettuja nimiä" ovat Picasso sekä Georges Bracque. Itse pidän kovastikin Picasson vuonna 1937 maalaamasta työstä "Guernica" , joka sattuu olemaan erittäin tunnettu kuvaus Espanjan sisällissodan ajoilta pienen lähinnä siviilejä sisältäneen kylän tuhoutumisesta ja sen tuottamasta nk. "kollektiivisesta" tuskasta. Yleensäkin geometriset kuviot ja viivat juurikin vetoavat minuun Kubismissa ja siksi olen todellakin valinnut sen nk. "lempitaidesuuntauksekseni".

No joo , jos pitäisi valita Bracquen tai Picasson Kubististen töiden väliltä , niin valitsisin Picasson. Kyseisellä taiteilijalla on minusta vain mielenkiintoisempia aiheita töissään (verraten Bracquen töihin) , ja yksi toinen suosikeistani Guernican ohella on tämä suuren maineen saavuttanut "kolme soittajaa". Se on minusta myös upea työ , ja jos minulla kyseinen työ olisi hallussani, ripustaisin se varmasti kaikista ennakko-odotuksista huolimatta keittiööni. Oikeastaan kun nyt miettii , niin kaikki Kubististen töiden suosikkini ovat Picassolta.

--

Picasso :

Guernica

Kolme soittajaa

Avignonin Naiset (myös allekirjoittaneen suosikki)

No comments: