Monday, April 04, 2005

Road to perdition.

Tänään oli muuten taas aivan älyttömän upea päivä noin metereologisessa mielessä. Nimittäin , oli aivan upea ilma ja aurinko paistoi houkuttaen kaikki Porvoon asukkaat kaduille hieman muissakin vaatteissa kuin pelkästään toppatakeissa.

Minäkin olen päättänyt vaihtaa puvustustani , ja nyt ulkoasuani voisi kaiketi kuvailla parhaiten tällä kuvalla. Juu , klassinen 40-luvun tyyli on vallannut minunkin herkät tuntoaistini , ja tänään päästyäni koulusta lähdin etsiskelemään itselleni sopivaa "40's gangster" - tyylistä nk. "huopahattua" . Vaikka muistankin lukeneeni jutun siitä , mitkä kaupat Porvoossa myisivät kalleimpia tuotteita , niin en edes löytänyt yhtään kallistakaan huopahattua. En itseasiassa löytänyt mitään , ja palasin kotiin. Voisitte tietysti kuvitella , että keväisellä tyylilläni pyrkisin tähän lopputulokseen , mutta.. No , en nyt kuitenkaan. "You could go to jail for that".

Meillä oli oppilaanohjaustakin , ja eteeni iskettiin etäisesti nk. "tehtävämonistetta" muistuttava paperi. Hetken sitä ihmeteltyäni , ja yhdistettyäni ajan ja paikan toisiinsa aivoni pakottivat minut toimimaan varsin odottamattomalla tavalla. Aloin nimittäin ilman mitään sen kummempia ennakko-odotuksia tekemään kyseisen monisteen tehtäviä , jotka lähinnä käsittelivät erilaisten opiskelupaikkojen kuvausta kyseiseen monisteeseen internetistä löydetyn tiedon perusteella. Tein koko monisteen sen enempiä "mukisematta" , ja kun sain sen tehtyä , vilkuilin ympärilleni vain huomatakseni , että eipä kukaan muu ollut koko lappuun koskenutkaan.

Kysyin vierustoveriltani , josko kyseisen lapun täyttämisessä olisi ollut järkeä , ja että pitikö se palauttaakin sitten tunnin lopuksi , ja vastaukseksi sain sen , "että toivottavasti ei". Tajusin , että meille oli annettu aivan turhan takia tehtävämoniste joidenkin opiskelupaikkojen kuvaamisesta jota ei itseasiassa edes tarvinnut tehdä. Aijaahas , no joo.

Kiroilin itsekseni pikaisesti , ja ruttasin paperin roskakoriin. Sen jälkeen , ikäänkuin kostoksi päätin lähteä kahta minuuttia vaille sovitun ajan , mutta huomasinkin , että kaikki muut olivat jo kutakuinkin häipyneet kyseisestä luokasta ilman sen kummempia piittaamuksia kellonajasta. Selvästikin näytti nyt siltä , että minä olin tehnyt asiat tunnollisesti muiden itseasiassa tajutessa koko "OPO" - tunnin olleen vain tylsää ajanviettoa. Nopeasti poistuin luokasta , ja hyppelehdin portaita alas aulaan josta riuhtaisin takkini päälle , ja kävelin etupihan ovista ulos.

No , sen jälkeen tietty menin katsomaan niitä hattuja.

Psykologiassa katseltiin tänään myös hauskaa leffaa , joka olikin itseasiassa jäänyt kesken viime tunneilta. Se kertoi nuoren tytön , ja pöyristyttävän "kusipäämaisen" amiksen suhteesta. Tämä amis mm. örvelsi tytön ystävien edessä kännissä , sekoili tämän isälle ja pukeutuikin kuin mikäkin epämääräinen hiippari. Jotenkin kuitenkin oli käynyt niin , että tämä ihan kivalta vaikuttanut tyttö päätti ruveta tämän amiksen kanssa suhteeseen lyhyen bussissa käydyn keskustelun jälkeen.

En tajua , että miksi se mustahiuksinen tyttö itseasiassa menikään sen amiksen kanssa mihinkään ylipäätään. Eihän tuo amis ollut edes loppujen lopuksi mikään lihaksikas mieshenkilö , vaan pikemminkin todella epäilyttävänoloinen länkisääri , joka näytti pukeutumisensa perusteella ojasta nousseelta. Yleensähän "tuon ikäiset" tytöt rakastuvat aivan mielettömästi juurikin koviin jätkiin , mutta tämä amis ei missään mielessä vaikuttanut kovalta missään vaiheessa. Ja itseasiassa , "amis" ei ollut missään minkään aikana tälle tytölle mitenkään kiltti pistäen minut ihmettelemään , että mitähän helvettiä se nainen näki siinä miehessä. Tarinaan sisältyi myös lukuisia sivujuonia , joista yhdessä em. "amiksen" koulussa epäsuosittu pikkuveli varasti isänsä tai äitinsä luottokortin ja kävi sen tuomin valtuuksin ostamassa itselleen ainakin allekirjoittaneen mielestä todella epäilyttäviä vaatteita.

Nämä vaatteet sekä kassillinen virvoitusjuomia saivat pikkuveljen suosion nousemaan hetkellisesti taivaisiin koulun "isojen poikien" keskuudessa , ja siten hän nousi sosiaalisessa hierarkiassa aivan uuteen arvoon. Kukaan ei ainakaan vähään aikaan uittanut tämän pojan päätä vessanpöntössä eikä sulkenut koko äijää jonnekin urheiluvälinevarastoon , mutta pojan vanhempien saadessa tietää pojan "sosiaalisessa hierarkiassa nostattavien" hankintojen hinnasta , alkoi helventinmoinen tappelu kotiin saavuttaessa. Myöskin "amis" oli kotona taas hetkellisesti mustassa Corollassa ajeluiltaan ja kolmosoluen kittaamiseltaan , ja osallistui perheriitaan ilmoittamalla äidilleen että olisi kannattanut pitää jalkansa ristissä aiemmin jotteivät pikkuveljen kaltaiset moniongelmaiset nuoret olisi koskaan saaneet alkuaankaan.

Perheen isähahmo tästä tulenarasta lausunnosta suivaantuneena päätti vastavetona huitaista "amista" turpaan. Tilanne kuitenkin laukesi aika nopeasti kun amis painui tappelemaan tytön kaverien kanssa.

Elokuva oli sopivasti ylinäytelty , ja aamuisessa olotilassani naureskelin elokuvan esittämille tilanteille todella suureen ääneen. Ja lähinnä minua ihmetytti se , että miten tämän tytön oli edes mahdollista alunperinkään rakastua/ihastua tuohon amikseen , koska eihän kyseinen amis-poju ollut edes koskaan kiltti sille tytölle !!

Mikähän sitä siinäkin veti puoleensa niin kamalasti , mietinpä vaan. Tosin , se nyt taitaa enemmän tai vähemmän olla juurikin pätkän käsikirjoittajien huolia kuin minun.

No comments: