Sunday, October 24, 2004

Tetsaa mut kuoliaaks , beibi.

Lähdin "käväisemään" metsässä yhden aikoihin tänään. Ajattelin , että tarvitsisin kuitenkin enemmän raitista ilmaa kuin mitään muuta ennen iltaa. Täällä on sattumoisin satanut tänään aikalailla tasaisin väliajoin , joten pakkasin sen upouuden sadeviitankin mukaani kaiken muun hyvän lisäksi.

Koska mukana kannettu tavara oli minun mielestäni hyvinkin vähäinen , päätin ottaa reppuun mukaan kuusi isoa nk. "limsapulloa" vettä täyteen. Olisin tietty voinut latoa repun täyteen kiviäkin (siis isoja kiviä) , mutta niitä ei nyt sattunut löytymään välittömästä läheisyydestä sillä kertaa. Laitoin vielä jalkaani maiharit ja lähdin. Koko ajan näytti siltä että sataisi , ja yhdessä vaiheessa sitten satoi hieman , vaan en "tohtinut" laittaa sadeviittaa päälle ihan vaan sen takia että se on varattu hardcore - sateelle (engl. drenching buckets - rain) joka hukuttaa kovemmankin äijän.

Tänään eksyydyin taas hiukan pitemmälle kuin viime kerroilla , ja löysin eräästä paikasta omituisia polkuja jotka olivat suoraan sanottuna aika epämääräisiä , sillä ne eivät olleet siellä vielä viikko sitten (!). Olen aina luullut olevani täysin yksin ja ainoa tyyppi niillä alueilla , mutta tänään näytti siltä että siellä olisi ollut useampikin sekopää kävelemässä not too long ago. Pääsin myös joidenkin tyyppien takapihalle , ja tiirailinkin hetken niiden olohuoneen ikkunasta sisään kun niiden televisiosta tuli uutisia.

Omituista niitten tyyppien pihassa oli se , että kaikki mahdolliset ikkunat/ovet siinä talossa olivat auki , mutta ketään ei näyttänyt olevan missään. Edes autoja ei ollut pihassa. No , en halua tulla ammutuksi epämääräisenä hiipparina , joten päätin jättää asian tutkimisen sikseen ja lähteä takaisin syvempiin metsiin...

Jossain vaiheessa pääsin takaisin aukealle alueelle , ja taas alkoi sataa. Onneksi kuitenkin tämä kyseinen sade oli sen verta kunnollinen , että päätin ottaa sadeviitan esiin ja pistää sen päälleni ihan sen takia etten kastuisi. Ja nyt kun puhutaan muuten sadeviitoista , niin voin sanoa että omistan tämän lisäksi kaksi muuta sadeviittaa jotka ovat kaikesta huolimatta aika paskoja. Toinen niistä oli Säkylästä ostettu "Itä-Saksalainen sadeviitta" jota olen käyttänyt kerran ja johon kyllästyin sen mahdottoman rakenteen vuoksi. Ette uskoisi , mutta siitäkin paskasta tuli maksettua 16 (!) Euroa.

Toinen taas on Ruotsalainen. Siinä on kieltämättä muutamia parempia ominaisuuksia kuin Saksalaisessa kaverissaan , mutta siinä ei ole huppua. Eli , sekin on täysin turha minun käytössäni. Tuosta kyseisestä tuotteesta taisin maksaa 20 Kruunua viime kesälomalla ja sitä on täytynyt käyttää toistaiseksi kunnes sain hankittua aidon , ja miehekkään sadeviitan. Ette uskoisi , ja en muuten minäkään sitä uskonut , että Ruotsalainen tuote voisi olla noinkin epäonnistunut tekele. No , kyseinen viitta olikin suunniteltu varmaan Skånessa ja valmistettu Malmön tehtailla huolimatta siitä että siinä luki "tillverkad I Portugal".

Joten , lopetan tämän mainostuksen tähän sanomalla että minulla on kaksi aivan uutta sadeviittaa myynnissä...shall we say, kympillä ? Soittakaa numeroon 123-123-123 ja kysykää Gottliebiä .

Palataksemme takaisin metsäiseen retkeeni , kävelin sen aukean lävitse, sitten taas sellaisen erittäin vittumaisen risukon , ja lopuksi ylitin soratien (samainen tie missä tehtiin hiukan postimiehelle jäynää back in the day when..) ja sade yltyi enemmän. Tien toisella puolella olikin sitten jännät paikat kun törmäsin omituisiin risumajoihin (?). Niin , edessäni oli kaksi risuista, heinistä , ja puskista tehtyä "kotaa" jotka eivät olleet kovinkaan isoja kooltaan mutta varsin pelottavan näköisiä.

Minulle tuli mieleen välittömästi se kohtaus Blair witch projectista jossa niitä tikku-ukkoja ilmestyy niitten tyyppien eteen siellä metsässä. Sitten taas tuli mieleen Platoonin kohta , jossa sotilaat polttavat Etelä - Vietnamilaisten kylän. Oikeastaan , niistä rakennelmista tuli mieleen ne heinämajat.

No , minulle ei ollut aikeita polttaa niitä majoja. Katselin sinne sisään , ja huomasin että ne olivat täynnä kaikenmaailman pikku-esineitä kuten esim valkoisia metalliputkia. Odotin niitten vieressä hetken , kunnes sade loppui ja taittelin viitan takaisin reppuun. Sitten olikin jo aikaa kulunut , ja päätin lähteä kotia kohti sillä alkoi nimittäin tulemaan pimeä. Minulla ei ollut aikeitakaan jäädä metsään yöksi tällä kertaa , ja varustus oli varsin riittämätön siihen muutenkin.

Vielä ennenkuin päästiin kotiin niin matkalla poikkesin eräässä läheisessä "hylätyssä talossa" jota myös ladoksi kutsutaan. Kyseinen paikka on pienehkö "talo" tien vierustassa jonka on täytynyt olla hylättynä ainakin 30 - 40 vuotta.

Se on hyvä paikka pitää sadetta, ennenkaikkea. No , vaikka sinne olisi ovikin , niin menin sisään ikkunasta. Kyseisen paikan "interiööri" oli hiukan muuttunut sitten viime näkemän , sillä siellä oli joku päättänyt lakaista (who did that ??) lattiaa harjalla. Eli , tämä tuntematon henkilö oli lakaissut kaikki sanomalehdet , roskat , kivet , paperit , lehdet , soran , yms. pois talon lattialta ja jättänyt harjansakin sinne. "Wait, I'm supposed to be the only one using this place ?" tulvi mieleeni..

No , joku siellä kuitenkin oli käynyt. Siis, joku muukin kuin minä. Tuon jälkeen olen miettinyt että omistaakohan sen paikan kenties joku kun sen vieressä sattuu olemaan sellainen aitauskin jossa on aina joskus kesäisin hevosia. Hetken aikaa istuin talon lattialla ja katselin ympärilleni , sitten jatkoin matkaa takaisin...

Ja nyt olen taas täällä ja selkä on jokseenkin hieman herkkä sen painolastin jälkeen...but I did it anyway !!












No comments: