Wednesday, October 27, 2004

Situation report.

Niin , nyt voisi vielä hiukan kerrata päivän/illan tapahtumia.

Naapurin "lukaali" on täysin pimeänä , paitsi että niitten yksi pihavaloista on vielä päällä. En kehtaa lähteä katsomaan pihaa sen enempää tällä hetkellä , vaan kurkistelen ikkunoista ja kävelen tuossa pihalla katselemassa , instead.

No , luin muuten koulussa tänään panssarintorjuntamiinoista. Siinä sanottiin että noin 150 kilon paino riittäisi räjäyttämään sellaisen ilmaan. Anyway , ajattelin siinä sitten sellaista "tosi" isokokoista äijää joka kävelisi sen miinan päältä....perkele , se äijähän lentäisi ilmaan.......pfuuumm !!! blood and guts all over the place... "fucking crazy , man"

Olen yllättynyt että AT - miinat räjähtävät noinkin pienestä painosta. Mutta , hei , aina vaan parempi. Kirjanen muuten ilmoitti että "Telamiina 65/77 tuhoaa pyöräajoneuvon kokonaan ja tankin koosta riippuen tuhoaa ainakin osan telapyörästöstä".

Voisin melkein ruveta pioneeriksi tämän jälkeen. Voisin kaivaa kuoppia , tehdä telamiinamattoja taikka "vetomiinoja" vihulaisten tankkien eteen ja hihitellä poterostani suolaten tankkimiehistöä 7,62mm ammuksia sylkevällä RK-62 rynnäkkökiväärilläni...

Yeah right , in my dreams..

Kuitenkin , sellaisen PST (AT) - miinan asentaminenkin on muuten aika yksinkertainen juttu. Tarvitaan sytytin , räjäytin , sekä se laukaisin. Sytytin asetetaan laukaisimeen joka menee räjäyttimeen ja sitten se koko paska sen miinan sisään. Sitten avataan "sytyttimen" kierrekorkki joka on se varsinainen suoja siinä mikä murtuu sen tietyn painomäärän mennessä sen päälle. Sen jälkeen laukaisin lähtee päälle ja räjäytin laukaisee sen koko reaktion käyntiin....eli se sen miinan päälle eksynyt ajoneuvo joko räjähtää koko tuhannen paskaksi taikka sitten jos se on tankki , niin repäisee siitäkin telaketjun/telaketjut irti.

Toivon , että muistin tuon sytytin/räjäytin/laukaisin homman oikein..

Anyway , miten sitten sellainen miina olisi tarkoitus poistaa ? Epäilisin että tämän mallin 65/77 miinat saadaan vaarattomiksi poistamalla se kierrekorkilla varustettu sytytin kiertämällä se irti. Jos se sytytin on jotenkin vaurioitunut , niin sitten täytyy kai jättää miina siihen ja antaa jonkun muun räjäyttää se.

Ja nyt anteeksi , en puhu enempää tästä aiheesta.












No comments: