Monday, October 25, 2004

Normaali päivä.

Tänään on ainakin syysloma virallisesti loppunut. Nimittäin , täytyi mennä kouluun ja jatkaa tahdikasta opiskelua tuolla Porvoon "Kymnaasissa" jota myös toisilla (paremmilla)nimillä kutsutaan. No , lähdin kouluun vasta yhdeksitoista ja aloitettiin fysiikan ainoalla pakollisella kurssilla.

Opettaja totesi nähdessään meidät , että "kummallista , opiskelijat näyttävät enemmän väsyneiltä palattuaan lomalta kuin näyttivät sinne mennessään". Ha haa , todellisia "huumorimiehiä" tämä Fysiinkankurssin opettaja. Käsittelimme säteilyä ja radioaaltoja , jota olikin ihan mukava kuunnella varsinkin näin loman jälkeen. Onneksi siis ei laskettu mitään.

Anyway , yhdessä kohtaa sitten tuli puheeksi UV - säteiden "hyödyt" ja haitat. Tässä kohtaa puhuttiin eri ihmistyyppien herkkyydestä polttaa ihonsa liiallisessa auringonpaisteessa seisoskelun/makailun aikana , ja siten opettaja (varsin loogisesti ?) kysyi luokalta että miksi miellettiin punahiuksinen ja vihreäsilmäinen henkilö keskiajalla. No , "noidaksi" , tietty. Ja te kaikki tiedätte mitä noidaksi epäilyille "tehtiin" keskiajalla...ei , he eivät saaneet ainakaan ilmaisia parkkipaikkoja tai muitakaan etuja.

Kyseisestä noita - jutustelusta minulle tuli mieleen neiti NF. Satun nimittäin tykkäämään kovastikin kyseisen neitosen punaisista hiuksista (silloin kun ne sitä ovat) , puhumattakaan mystisen vihreistä silmistä. Joten , olisin aika helvetin valmis leikkaamaan niiltä sekopäiltä munat pois jotka olisivat minun neitostani halunneet kutsua noidaksi..

Onneksi Fysiikantunti loppui kahden tunnin päästä ja päästiin välitunnille jonka jälkeen mentiin kuuntelemaan "luento" terveystiedosta. Siellä vaan kertailtiin sitä samaa kamaa mitä oli opittu viimekin kerroilla ja puolet ryhmää oli karannut Tanskaan (!) opintoretken siunaamana. Ne taitavat tulla takaisin sieltä vasta noin viikon päästä...

Tuohon aikaan puhelin erään "herran" kanssa myös koulumme äidinkielen opettajista noin yleisesti. Kyseinen tyyppi oli hädintuskin päässyt ykköskurssista lävitse , ja nyt oli neloskurssilla joutunut tekemään puheen ihan yksin (minulla oli muuten pari viime jaksossa tuossa samaisessa kurssissa, ja samaisessa tehtävässä !!) omavalintaisesta aiheesta. Hope he makes it.

Sitten mentiinkin taas musiikkiin. Siellä me kuuntelimme yhden tunnin teoriaa esim. sävellaaduista sekä nuoteista , ja sitten lopputunti oli opettajan rohkaisemana riehakasta yhteislaulua mitä kummallisemmista aiheista.

Tässäpä muutama:

"Mennään kaikki Meksikoon (lallatilaa!!) , Atsteekit ja Montezuma (Lallatilaa!) Chili on kuuma...laa laa la...hump hump..."

Tuossa on kaikki mitä muistan siitä lastenlaulusta. Mutta teidän iloksenne minulla on vielä toinen samaisesta yhteydestä kertova laulu jonka mekin esitimme:

"Mennään kaikki Espanjaan (hip hei !) , siellä Kastanjetit soittaa (hip-hei !) , Matadori uljaana...vaikka härkä voikin voittaa !! (pianonpimputusta)"


No niin , sen retostelun jälkeen lähdimme kaikki kotiin , tosin minä kerkesin jo hieman neuvoa erästä mukavaa ykkösvuosikurssilaista nimeltään "Tommi" siitä , miten musiikista voisi yrittää saada paremman numeron tekemättä "konserttiarvostelua"..

No niin , päivityksiä tulee taas joskus...












No comments: