Wednesday, September 28, 2011

Dalai laman tyyliä mukaileva korkeamman henkimuodon valaistuminen

Tänään taas töissä ollessani ja tavallisia tyhjäntoimittajan rutiineja askaroidessani löysin vihdoinkin edes jonkinlaisen kokonaiskuvan siitä mikä minua näin niin kuin työasioiden osalta oikein vaivaa.

Wikipedia kykenee määrittelemään sen melko yksinkertaisesti:

BOREOUT

Boreout tarkoittaa työssä turhautumista ja pitkästymistä mielekkäiden työtehtävien puutteesta johtuen..

..Ongelma syntyy, kun työntekijän taidot ja työtehtävien laatu tai määrä eivät ole tasapainossa. Työntekijä saattaa tehdä päivän työt muutamassa tunnissa jolloin loppupäivä on joutoaikaa. Tällöin valtaosa työntekijän "työpanoksesta" kuluu ajantappamiseen, kuten näennäisiin "palavereihin" tai tietokoneella pelattaviin peleihin, internetin keskustelufoorumeihin ja chatteihin.

VOE PYHÄ LEHMÄ, MULLA ON BOREOUTTI!

Itseasiassa, näinhän tämä asia juurikin on. Nuo tuon Wikin artikkelin tekstit ovat juuri tasan sitä mitä minä teen ja miltä useasti tuntuu. Englanniksi tuosta samasta artikkelista löytyy myös mielenkiintoisia otteita:

Consequences of boreout for employees include dissatisfaction, fatigue as well as ennui and low self-esteem, while for the business itself there are the problems of an unnecessary financial burden, high levels of sick leave and low company loyalty. The paradox of boreout is that despite hating the situation, employees feel unable to ask for more challenging tasks, to raise the situation with superiors or even look for a new job. The authors do however propose a solution: first, one must analyse one's personal job situation, then look for a solution within the company and finally if that does not help, look for a new job.


Helvetin hyvä että tämäkin asia itseasiassa selvisi. Hetken jo luulin että mulla olisikin burnout, mutta se olikin trendikkäästi ihan vaan boreout.

No comments: