Friday, September 09, 2011

Bad for business

Luin eilen siitä huomattavan isosta moottoripyöräjengiin liittyvästä huumausaineiden takavarikosta.

Kyseessä oli siis ollut ilmeisesti Hel(e?)vetin Enkelien tai jonkun muun porukan huumebisnes, jossa valtava lato oli keskellä metsää sumputettu täyteen valkoisia muovisankoja jonne iskettiin kasvamaan "kukkaa". Tämä kyseinen kiinteistö oli sitten todella loogisesti ympäröity muurilla ja muutenkin paikan turvatoimia oli kiristetty huomattavalla tahdilla ihan alusta alkaen.

Mä en niin tiedä muista, mutta sanotaanko näin että Suomenkin kokoisessa maassa keskellä metsää muurilla ympäröity lato, josta ilmaantuu usein vahvasti tatuoituja nahkaliivimiehiä saattaisi hyvinkin a) vaikuttaa tosi monen mielestä epäilyttävältä sekä b) herättää aika saaketisti huomiota ennen pitkää.

Eli mikä tässä liike-ideassa nyt oikein meni pieleen? No varmaan ainakin se tiilimuuri. Sehän nimittäin tiedetään jo ihmiskunnan varhaisesta historiasta että kun kanssaihminen on rakentanut muurin jonkun asian ympärille, niin aina jossain vaiheessa tuon muurin ylitse tai lävitse on pyritty jonkun oman agendan mahdollistamiseksi. Tässä ei siis mitään uutta auringon alla.

Naurattaapa kuitenkin ajatus siitä että paikka on ympäröity muurein ja sitten odotettu että viranomaiset eivät tämän kokoluokan maassa kiinnostuisi jonkun välityksellä tämän ladon sisuksista ennen pitkää. Sinänsä aika riskialtis idea että ylipäätään muuria on ryhdytty rakentamaankaan- mutta toisaalta tuon ladon sisällön avulla pyöritettiin kuulemma huomattavaa osaa heidän huumekaupoistaan, että sinänsä ymmärrän muurin idean, vaikkakaan en käytännössä ymmärrä että mitä sen muka piti estää kuin vain välillisesti.

No comments: