Monday, January 31, 2011

Empire state.

Tämä on nyt muistaakseni toinen tai kolmas vapaapäivänäni jolloin tuli vietettyä se kokonaisuudessaan Helsingissä.

Varsin hälyyttävä ja samalla yllättävä juttu. Varsin hyvä juttu tämä on kuitenkin kai sinänsä että tuleepa nähtyä kyseistä kaupunkia ja käytyä erilaisissa paikoissa vähän tutustumassa. Useampaan kertaan vastustin kiusausta jäädä mm. Hakaniemessä pois metron kyydistä, mutta ajattelin että sitten että kumminkin joku työkaveri olisi ollut varmaan jossain porttikongissa ostamassa itselleen kahvia tai vastaavaa. Olisin päätynyt johonkin kepeään sosiaaliseen kanssakäymiseen ihmisten kanssa tahtomattani tai mistä sitä tietää jos vaikkapa salaperäinen "puhelinääni" olisi ilmaantunut paikalle. Siksipä pysyin niiltä alueilta pois jotta työasiat ja vapaa-aika nimenomaan pysyivät erillään, eikä mikään maallinen työasia voisi sekoittaa pakkaa.

Kävin eräässä Aasialaisessa ravintolassa syömässä. Tällä kertaa homman nimi oli se että kyseisessä ravintolassa sai tosiaan vaan tilata annoksia, eikä kyseessä ollut minkäänlainen useamman ruokalajin seisova pöytä joihin olen toisinaan törmännytkin. Tilasin muistaakseni jonkinlaista Wokkihärkää, vaikka kieltämättä olisin ollut kiinnostunut jostain todella erikoisesta tuon ruokakulttuurin tuotteesta kun nyt kerrankin sellaiseen ainoastaan annoksia tarjoavaan eksyin. Hyväähän tuo Wokkiannos kieltämättä oli, mutta seuraavalla kerralla kyllä otan jotain mahdollisimman eksoottista listalta ihan vaan kokemusten kartuttamiseksi. Siinä ihan lähellä oli eräs Vietnamilainenkin ravintola, ja nyt tarkemmin ajatellen sekin pitää kyllä vielä kokea jossain vaiheessa.

Säät olivat kyllä aikalailla kylmät. Huomenna kuitenkin jatkuvat työt aivan normaalisti.

Pohdin tuossa vielä että seuraavana vapaapäivänä, eli ehkä jo viikonloppuna voisi mennä käymään Vallilassa tässä jossain vaiheessa. Se on ollut aikalailla tuntematon paikka minulle muutamaa visiittiä lukuunottamatta, mutta kaikenlaista kivaa sieltäkin näyttää löytyvän.

No comments: