Saturday, January 08, 2011

Blue Velvet?

Katselin lävitse sellaisen David Lynchin elokuvan nimeltä Blue velvet. Se oli pitkäaikaisen odotuksen huipentuma, mutta jälleen kerran oli todettava että tässä tulee taas kestämään kunnes todella ymmärrän muutaman kohdan koko elokuvasta.

Muistaakseni tuo Lost Highway, eräs Lynchin myöhäisemmistä tuotoksista, oli ihan samanlaista varhaiseen hämärätilaan vievää materiaalia. Sekin olisi lähes heti perään pitänyt katsella uudelleen jotta sen sisältöä olisi ymmärtänyt. Tämän Blue Velvetin kanssa oli oikeastaan ihan sama homma.

Luin elokuvaa koskevan artikkelin Wikipediasta, ja se jossain määrin auttoikin tilanteen tuomisessa takaisin aisoihin. Tuossa leffassa oli muuten jälleen pääosissa tämä Kyle Macclah..Kyle McHlan.. eikun siis Kyle MacLachlan. Hänhän oli tuossa Lynchin siinä Twin Peaksissakin, joten on ihan loogista että luottonäyttelijän roolissa oleva heppu päätyi tuollaiseenkin sitten.

Sinänsä hälyyttävää että täytyy lukea pari juonipaljastuksiin keskittyvää artikkelia ennen kuin tajuaa noista leffoista yhtikäs mitään. Ilman moista paljastusta olisin varmaan ollut ehkä kuitenkin vähemmän sekaisin kuin Lost Highway'n jälkeen, jonka loppukin oli jo jotain niin erikoista että silloin koin olevani todella eksyksissä koko leffan pointin osalta. Jos siis sellaista koskaan hänen leffoissaan onkaan.

2 comments:

Turbaani-Mario said...

Hyvä David Lynch-kokemus.

Omat DL-kokemukseni rajoittuvatkin tuohon mainitsemaasi Twin Peaksiin. On muuten pirun hyvä sarja, jossa sekoitetaan kekseliäästi draamaa, jännitystä ja "salaisiakansioita". En koskaan katsonut sitä loppuun asti, mutta se on korjattava joskus!

Tuo K. MacLachlanin esittämä Twean Peaks-hahmo Dale Cooperhan taisi olla maailman suurin (mustan) kahvin ystävä. Myönnän, että olen viime aikoina lisännyt kermaa muuten mustaan kahviini, lähinnä sen takia, että kermaa on tuotu pöytään minulta kysymättä ja sitten sen lisäämisestä vain on tullut tapa?

Dalleer said...

Oi, kato sää ja mää.

Sori kun mä en ole ehtinyt vastata niihin kirjekyyhkyn tuomiin viesteihin, mutta kun linnassani on kaikenlaista kiirettä niin viestiupseerini ei ole ehtinyt hoitamaan näitä asioita niiden vaatimalla tahdikkuudella.

Mä juon muuten kanssa toisinaan kahvia kermalla, mutta siitä ei todellakaan kantsi tehdä mitään tapaa, sillä kerma on tosi epäterveellistä säännöllisissä määrissä. Toki teillähän ei ole sitä ongelmaa, kun Adonis-vartalonne pysyy kondiksessa ilman tällaisia maalaistolloja lihottavia ainesosiakin. Lucky you.

Muttah, mä muistin että tää Dale Cooper oli hänen nimensä Twin Peaksissa. Muutaman osan olen minäkin katsonut, mutta kun se on vaan niin pitkä ja vaikeaselkoinen sarja että mä en jaksa katsoa sitä ellei joku henkimaailman guru samalla ole muhun alitajuisesti yhteydessä jonkun intiaaniteltan sisällä samalla rauhanpiippua poltellen.