Saturday, August 19, 2006

Under the gun

Olen nyt siis palannut Kauhavalta.

Asunto järjestyi. Vuokrasopimukseni kierrätetään vain Helsingissä taloyhtiön kautta, jonka jälkeen haen avaimet kaksiooni, ja alan viemään vähäisiä tavaroitani täältä sinne. Vuokrasopimus alkaa tulevalta kuulta.

Ensiksi tulisi varmasti kertoa hiukan siitä, minkälainen tämä tuleva asuntoni tulee olemaan: ensinnäkin se sijaitsee Kauhavan ilmasotakoulun alueella, joka merkitsee sitä, että talossa asuu mm. kyseisen puolustusvoimien tukikohdan (nykyistä ja entistä) henkilöstöä. Tässä hiukan vanhemmassa kerrostalossa on pyörä-, ja yleisvarasto sekä sauna. Kaksio jonka vuokrasin, sattuu olemaan hintaansa nähden harvinaisen tilava. Se voisi olla jopas lähes kolmio, joten tilaa siellä riittää - ehkäpä jopa liian kanssa yhdelle/kahdelle henkilölle. Alunperin minun oli tarkoitus vuokrata kerrostalon ylimmän kerroksen kaksio, vaan ikävä kyllä se oli niin huonossa kunnossa, ja sisälsi vieläpä kuntoonsa nähden todella fasistisen vuokratakuun, että ei tullut kuuloonkaan maksaa moisesta roskasta sellaista hintaa. Tämä alimman kerroksen kaksio, minkä nyt vuokrasin, oli paremmassa kunnossa lähes kaikin puolin. En kuitenkaan valitettavasti saa nk. "upeaa näköalaa". Well, you can't have everything.

Kaksio kieltämättä edustaa rakenteeltaan hiukan vanhempaa tyyliä. Esimerkiksi kaapistot ovat siinä kunnossa, että mahdollisuuksien mukaan ne täytyy ehostaa parempaan kuntoon. Keittiö on kuitenkin siinä mielessä mahtava, että se on älyttömän iso ja tilava. Se on jopa niin tilava, että sinne saa oikein kunnollisen ruokapöydänkin. Ainoa pieni puute asunnossa on myös se, että pakastinta ja pesukoneita ei saada omasta takaa. Nämä inhimmilliset välttämättömyydet tulee siis hankkia mahd. pian lopullisen kotiutumisen tapahduttua. Olohuone on muuten myös todella iso ja viihtyisä.

Niin, parvekekin siinä on. Se nyt kieltämättä ei ole oikeastaan mikään erikoinen parveke sikäli, että se on alimman kerroksen parveke, ja sikäli sen pääasiallinen funktio jää aika pieneksi. Näköalaa on siis ilmasotakoulun sotilaskodin pihalle saakka. Plääh.

Ja kuten aikaisemmin totesinkin, niin minun tarkoituksenihan oli vuokrata ylimmän kerroksen kaksio. Nyt kuitenkin kun kävimme sitä katsomassa, totesimme että se oli aika huonossa kunnossa: seinistä puuttui tapetteja, vessan kaakelit olivat enemmän tai vähemmän epämääräisessä kunnossa, ja parvekkeen ainoa hyvä puoli oli sen tarjoama näköala. Minulle luvattiin, että kaksion varsin suolaisesta vuokratakuusta ja koko vuokrasta voitaisiin mahdollisesti neuvotella alennusta Helsinkiläisen vuokranantajan kanssa. Varmaa ei kuitenkaan ollut, mikäli tätä alennusta olisi yläkerran asunnon huonosta kunnosta huolimatta tullut. Täten päädyimme alakertaan.

Kiintoisana yksityiskohtana voitakoon todeta, että taloyhtiö ilmoittaa läheiselle ilmasotakoululle kyseisessä talossa asuvien nimet ja tiedot. Tämä varsin salaisen sotilaallinen toimenpide on aika jännää, vaan ymmärrän tietty senkin, että sotilastukikohtien välittömässä läheisyydessä asusteleminen saattaa olla yksityisyydelle haitallista. Minulle se kuitenkin sopii, vaikken kyllä olekaan kaikista ideaalisinta materiaalia lentoon.

Nyt kuitenkin lähden tekemään taas pientä muistilistaa, joten odotelkaapa sillä aikaa mehukkaan jatkokertomuksen tuloa.

No comments: