Thursday, January 12, 2006

Shakin' all over

Muutamien laskujen mukaan meillä on viikonloput miinustettuina 20 päivää istuttavaa jäljellä. Tämä on sikäli ihan huojentavaa informaatiota , että minulla alkaa hiljalleen nousemaan jo kauan odotetun nk. "bug-out fever" - ilmiön ensioireet. Se tuntuu todellakin jokaisessa vähäpätöisimmässäkin ruumiinosassani sillä tunnen vihdoinkin saavuttaneeni sen pisteen että näinkin aikaiset aamuherätykset saavat jo riittää; en minäkään täydellinen työnarkomaani ole.

Kova kiire on siis päästä pois - ja mieluiten mahdollisimman äkkiä. Olen viime keväästä vedellyt (ehkäpä joillekin vähäpätöisiä) kahdeksan tunnin "istuntoja" jotka eivät tosiaankaan ole jättäneet kovinkaan ravitsevaa mielentilaa. Olen suoraan sanoen ollut aivan helvetin väsynyt ja siten on tullut ehkäpä hieman purettua turhaa neuroottisuutta ja pitkiä päiviä aivan vääriin ihmisiin. Tällä työskentelyllä on siis ollut varjopuolensakin , sanoisin.

Viime päivinä erityisesti kahdesta neljään on tullut jokseenkin ikävä ajankohta päivästä; silloin nimittäin väsymys alkaa olemaan jo todella sietämätöntä ja saatankin nk. "nukkua silmät auki". Luulen että viime keväästä alkanut kuuden aineen putki - joka nyt onneksi vetää viimeisiään , on vaikuttanut unirytmiini. Kellossa ei riitä tunteja kaikelle , ja siten siitä kaikista helpoimmasta päästä on tingitty.

Henkilökohtaisesti pidän unta ja nukkumista suuressa arvossa siinä määrin , että se todellakin on minulle Euripideen mukaan "suloinen virvoitus todellisuudesta". Tuon varsin osuvan lausunnon perusteella en voi tajuta esimerkiksi sellaisenkin ihmeen pellen , kuin Edisonin lausuntoa siitä miten nukkuminen ja oikea määrä unta ovat "turhuutta". Hänen mukaansa olennaisempaa oli keskittyä valveillaoloon ja jatkuvasti tuottavaan toimintaan vähentäen olennaisesti yöunen n. 2 tuntiin. Onneksi minä en ole Edison - eikä ilmeisestikään Edisoninkaan tarvitse olla pahoillaan ollessaan oma itsensä.

Olen jo päättänyt sen verran tulevan talviloman (A.K.A. "hiihtoloma") aktiviteeteista , että sen aion pitää täysimittaisena lomana jonka jälkeen alan sitten lukemaan jälleen kerran. Tästä en aio tinkiä - enkä usko että tingikään , sillä empiiriset kokeet ovat osoittaneet minun olevan enemmän mukavuudenhaluisempi näissä asioissa kun monet muut.

Nyt en viitsi kuitenkaan jaaritella tämän enempää , vaan pikemminkin puhun taas kohta tai jossain vaiheessa kunhan jaksan. Yrittäkääpä tekin tehdä jotakin produktiivista - menkää vaikkapa nukkumaan.

No comments: