Sunday, January 08, 2006

Huuto.netistä

Noin 4 kuukautta sitten tiedostin vihdoinkin sen että mm. militaria - kokoelmani ei tosiaankaan mahtunut enää yhteen huoneeseen. Kaikkialla lojui muutenkin tavaraa millä en oikeastaan tehnyt mitään vaan pikemminkin ne keräsivät vain pölyä ja veivät tilaa muutenkin kovin pienestä asuintilastani tässä taloudessa.

Tiesin että kirpputoreille näiden tavaroiden vieminen olisi ollut yhtä tyhjän kanssa sillä siellä olisi sitten pitänyt maksaa myyntipöydästä puhumattakaan siitä että tavaroiden myyminen olisi ollut huonoimmillaan nk. "plus miinus nolla" - toimintaa. Rahaa olisi siis kulunut - hyötyä ei olisi välttämättä tullut ollenkaan.

Aikaisemmin olin ostanut ja myynyt nettihuutokauppa huuto.netissä yhden kerran. Toinen kokemuksista oli ollut jokseenkin negatiivinen ja sen jälkeen huuto.netin käyttö oli jäänyt pariksi vuodeksi kokonaan. Päätin kuitenkin kokeilla onneani ja pistin pienen erän tavaroistani myyntiin huuto.nettiin sillä seurauksella että ne menivät kaupaksi ja vieläpä ihan kivalla summalla. Sen jälkeen aloitin asteittaisen "varustuksen vähentämisen" varastoistani ja kyllähän se onnistuikin. Kamaa meni kaupaksi ja tein ihan suhteellisen hyviä voittojakin vaikkei muutamien tavaroiden myymisessä ollutkaan oikeastaan minkään rahallisen voiton tavoittelu päämääränä. Minkäänlaisia negatiivisia kokemuksia ei enää ilmennyt vaan tililläni oli n. 12 erittäin hyvin onnistunutta kauppaa.

Yksi varsin henkilökohtaisesti kiinnostava tapaus kuitenkin tapahtui - vaikka se voidaankin oikeastaan lukea nettihuutokauppojen arkipäiväksi. Sattui nimittäin niin että myymäni tetsarit (taisteluliivit) huusi hyvinkin epätodennäköiseltä tuntuvassa tilanteessa eräs henkilö. Pyrin olemaan ensimmäisen huuto.netin kokemukseni perusteella kaukaa viisas ja täten aina suuntaa-antavasti tarkistin huutajien saamat palautteet. Kyseisellä tyypillä oli tuolloin muistaakseni kaksi negatiivista ja saman verran neutraaliakin palautetta - muutama kiittäväkin sinne oli jotenkin oudosti eksynyt.

Kaupan loputtua lähetin kyseiselle tyypille emailin tetsareiden postituskuluista yms. johon hän vastasi todella yllättävällä tavalla; hän ei halunnut ostaa jo valmiiksi ostamaansa tuotetta koska oli saamassa nk. "paremmat" tilalle. Tästä suivaantuneena annoin tyypin kuulla kunniansa sähköpostin välityksellä ja sanoin että minun tuotteitani on turha enää tämän jälkeen huudella. Kirjoitustyyliltään tämä petollinen nk. "hupihuutaja" oli luultavimmin jollain tavalla älyllisesti vajaavainen henkilö tai sitten erittäin nuori.

Laitoin tetsarit uudestaan huutokaupattaviksi sillä seurauksella , että lyhyen ajan päästä sain suoran tarjouksen emailina. Ostaja oikeutetusti pyysi alempaa hintaa tetsareista ja olin vähällä tinkiä hinnan juuri tähän hänen haluamaan summaan sillä halusin niistä oikeastaan vain eroon - sitten tapahtui täysin uudenlainen , vaikkakin arvattava käänne; aluksi tetsareista tarjonnut paskiainen halusikin ostaa tetsarinsa. Olin antanut tyypille jo negatiivisen palautteen mutta sain kuitenkin juuri tältä kyseiseltä pösilöltä korkeamman summan rahaa tetsareista. Lopulta raha ratkaisi vaikkakin vihasin kyseistä tyyppiä aikalailla.

Purin taisteluliivit ja pakkasin ne tetsareihin kuuluneeseen laukkuun. Sen jälkeen vein postiin ja kirjasin lähetyksen vieläpä postiennakolla sillä en kyennyt luottamaan siihen että tämä olisi maksanut tetsareita tilille normaalissa aikataulussa. Outoa sinänsä , sillä tämä järjestely joka itse asiassa toi lisää kuluja ostajalle sopi tuolle imbesillille aivan mainiosti. Ärsytyksen multihuipennus kuitenkin seurasi siinä vaiheessa kun tämä kyseinen pösilö kävi noutamassa tetsarinsa aivan viime tingassa postista kahden viikon päästä siitä kun olin ne jo hänelle lähettänyt.

Hykertelin mielihyvästä siinä määrin että tiesin saaneeni tuolta ailahtelevalta typerykseltä ihan käypän korvauksen aiheuttamastaan päänvaivasta. Optimismini oli kuitenkin loppujenlopuksi turhaa , sillä muutaman päivän päästä olin saanut salaperäisesti yhden negatiivisen palautteen. Arvasin heti että kysehän oli tuon samaisen tyypin kostopalautteesta mitä luultavimminkin todella löyhillä perusteilla; sitähän se olikin.

Palautteessa tuo katkera pikkupoika syytti minua siitä , etten ollut mukamas "toimittanut tetsareiden mukana kokoamisohjeita". Minua huvitti tuon tekaistun negatiivisen palautteen todella auttamaton typeryys - varsinkin ottaen huomioon että yleensä eri maiden puolustusvoimien taisteluvarustuksessa harvemmin toimitetaan mitenkään seikkaperäistä kokoamisohjetta mukana. Selvää toki oli , että jostakin tuon paskiaisen oli täytynyt päästä rokottamaan minua ja kompaktista pakkauksestahan se oli päättänyt sitten aloittaa. Toki olisin voinut tunkea tetsarit kahtena osana isompaan postipakettiin , mutta sittenpähän tuo pikkumies olisi maksanut vielä suuremmat postikulut. Minullehan tuo olisi toki sopinut oikein hyvin - tyhmää saa ja pitääkin sakottaa .

Olin kuitenkin tuosta aiheettomasta palautteesta sen verran suivaantunut että kirjoitin suoraan sivuston ylläpidolle tapauksestani. Ylläpito poisti kyseisen tyypin käyttäjätiedot ja asiattoman palautteen minulta 24 tunnin kuluttua ilmoituksestani - jota kutsuisin jo esimerkilliseksi toiminnaksi !

Summa summarum; Tapauksestahan selvittiin oikein mallikkaasti loppujen lopuksi. Neuvon kuitenkin kaikkia puhtaan rationaalisesti aina tarkistamaan kyseisellä sivustolla tarjoavan (voittavan) osapuolen palauteosiota. Se yleensä antaa jonkinlaista suuntaa sille että minkälainen kauppamies tai nainen on kyseessä. Tosin aina ei tämäkään välttämättä pidä paikkaansa - varsinkin jos osapuolella ei pahemmin ole palautetta kertynyt.

No comments: